Založ si blog

Otvorený list Prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi

 

Vážený pán prezident,

 

na základe životných  skúseností, dlhodobého sledovania politiky a správania sa USA a RF, sledovania vývoja krízy na Ukrajine vyjadrujem ako občan SR  republiky, vážne obavy o ďalší osud, bezpečnosť, zdravie, a životy občanov Slovenska.

Je absurdné, že Slovenská politická scéna sa nespráva tak, ako od nej verejnosť očakáva, ale za luxusné platy robí politiku proti väčšine národa. Každý súdne uvažujúci človek dokáže rozoznať klamstvá ktorými sme denne kŕmení zo súkromných a žiaľ i verejnoprávnych médií. Konflikt na Ukrajine bol vyvolaný za výdatnej pomoci USA a niektorých silných štátov EÚ. Obdobne sankcie uvalené na Rusko sú z dielne USA a silných štátov EÚ, ktoré budú naši, už aj tak zotročený a ožobračovaní ľudia pociťovať ďaleko horšie ako v autorských krajinách.

Odvrátenie sa od nášho spoľahlivého partnera, s ktorým sme desaťročia spojení nielen životne dôležitými „tepnami“, ale ktorý skropil Česko – Slovenskú pôdu krvou ľudí, ktorí nás oslobodili, a súhlas so sankciami proti nemu  sa rovnajú zrade životných záujmov našich občanov.

Namiesto dialógu diktát a sankcie, namiesto jednoznačného odsúdenia bratovražednej vojny, jej  podpora a podpora fašistického správania Kyjevských jastrabov. Namiesto odsúdenia nedovoleného zasahovania USA do vnútorných záležitostí cudzích štátov, jeho podpora a podpora štvavej kampane médií a niektorých západných, a žiaľ i našich politikov. Namiesto aktívnej diplomacie v súlade s našimi národnými záujmami, servilnosť,  pasivita a tichá podpora koristníckych a geopolitických záujmov USA.

Na takéto konanie nikto z politikov, ani Vy pán prezident, nedostal od občanov mandát.

Vo svojej predvolebnej kampani ste dali verejný prísľub, že chcete byť prezidentom všetkých občanov Slovenskej republiky, budete im načúvať a budete sa správať a konať len v ich prospech a prospech prosperity Slovenska, že chcete šíriť dobré meno Slovenska vo svete a chcete vyslať jasný signál, že Slovensko je suverénna, samostatná a kultúrna krajina v ktorej funguje  právo a demokracia.

Žiaľ, Vaše pozvanie Ukrajinského prezidenta  Petro Porošenka na oslavy 70. výročia osláv SNP svedčí skôr o opaku a  vyvolalo vo väčšine Slovenskej verejnosti mimoriadne rozhorčenie.

Politik, ktorý volí cestu krvavej pomsty na vlastnom národe, bombardovanie a použitie ťažkých zbraní na miestach kde sú civilné ciele – deti, ženy, ľudia vo vysokom veku – politik, ktorý strpí a podporuje fašistické zverstvá páchané na civilnom obyvateľstve, nie je na Slovensku vítaný.

Pozvanie P. Porošenka, ktorý má na rukách krv vlastných spoluobčanov na oslavy SNP sa nedá chápať inak ako oficiálny súhlas i Vás s politikou krviprelievania, ale aj neúctou k účastníkom SNP a jeho odkazu.

Nech už si myslíte o správaní Ruska čokoľvek je isté, že jeho správanie je mimoriadne zdržanlivé, racionálne a je iba logickým vyústením  dlhodobej expanzívnej politiky USA,  NATO vo svete a bezdôvodného sa približovania k hraniciam Ruska, ale aj vstupom štátov bývalého východného bloku do NATO – napriek prísľubu západu, že k tomu nikdy nedôjde.

Na Ukrajine vôbec nejde o obranu demokracie. Neexistujú iba spravodlivé USA, nespravodlivé a zlé Rusko. Tomu ani sám nemôžete veriť. Rozširovanie vplyvu USA a NATO a strategické suroviny, koristnícke a geopolitické záujmy USA sú tým určujúcim a hlavným problémom. Ukrajina je len prostriedkom k eskalácii napätia na hranici východu a západu a snahou o vyprovokovanie Ruska k vojenskej reakcii,  ktorá by bola  veľmi vítanou zámienkou  na vojenský zásah NATO (USA) a rozšírenie konfliktu na Ruské územie.

Väčšina nášho národa sa už nemôže  a nechce  iba nečinne prizerať, ako kvôli záujmom USA Slovensko prichádza o vlastnú suverenitu a svojprávnosť, o svoju tvár a jeho obyvatelia, nezodpovednou a servilnou politikou sú  vťahovaní do konfliktu, ktorý môže byť pre nás mimoriadne osudný.

Máte jedinečnú príležitosť dokázať, že  v tomto ťažkom a zložitom období  ste skutočne prezidentom všetkých Slovákov a že Vám ide prioritne o nich a o Slovensko.

Priznávam, že som Vás nevolil. Ako občan SR však využívam svoje právo a otvorene Vás žiadam, aby ste pozvanie na oslavy 70. výročia SNP P. Porošenka zrušili, ktorý vydal rozkaz k vraždeniu vlastných spoluobčanov, má ruky  od krvi nevinných detí, žien, starcov a mužov, ktorí sa ničím neprevinili iba ak dožadovaním sa svojich práv a skvalitňovania svojho života. 8 miliónov obyvateľov Dombasu predsa nemôže byť teroristami a separatistami ako ich Porošenko nazýva.. Proti nim je vedená bratovražedná vojna. Medzi civilistami už dosiahli straty na životoch vyše 6 000 ľudí. Každý deň na Dombase umiera 70 až 200 nevinných ľudí.

Prítomnosť Petro Porošenka ako prívrženca neonacizmu a neofašizmu na oslavách 70. výročia SNP v povstaleckom meste Banská Bystrica by bolo vrcholom neúcty k živým i neživým hrdinom – účastníkom slávneho SNP a priamym pľuvancom do tváre väčšiny antifašisticky zmýšľajúceho Slovenského národa, ktorý si ctí a je hrdý na SNP a jeho odkaz pre nastávajúce generácie.

Máte jedinečnú príležitosť pán prezident dokázať, že Vaše vyjadrovania v predvolebnej kampani a v prvom Vašom prejave po nástupe do funkcie neboli len falošnými sľubmi, ale že ste ich prednášali vážne a s plnou zodpovednosťou.

S úctou

 

Tibor Grék

Prievidza

 

V Prievidzi, dňa 27.8.2014

Pokoj v duši

02.04.2017

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský [...]

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45, aktualizované: 06:28

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250247x
Priemerná čítanosť článkov: 3910x

Autor blogu

Kategórie