Založ si blog

Len slepý nevidí

Minister obrany Martin Glváč počas osláv 70. výročia Karpatsko – duklianskej operácie povedal, že Slováci zabúdajú na svoju históriu. V tej súvislosti prehlásil: „Dnes tu presne po 70 rokoch chcem sľúbiť, že ako Bratislavčan urobím všetko preto, aby sme tak, ako sme novému mostu vrátili názov Most SNP, to isté urobili s Prístavným mostom, ktorý niekedy mal názov Most hrdinov Dukly.“

Ako má človek chápať ministrove slová, keď na jednej strane zdôrazňuje potrebu historickej pamäte a vzdanie úcty bojovníkom Karpatsko – duklianskej operácii, a na strane druhej, rovnako pompézne vyprevádza našich vojakov, mužov a ženy na rôzne zahraničné misie na základe želania USA a NATO, alebo vyznamenáva našich vojakov – žoldnierov vracajúcich sa zo zahraničných misií.

Ponižujúce a urážajúce je, že Vláda SR, ministerstvo obrany a ministerstvo zahraničných vecí vedome posielajú našich vojakov, žiaľ, dnes už platených žoldnierov, ale predsa len našich občanov umierať, bez akéhokoľvek pocitu vlastenectva za záujmy cudzích mocností.

Politika USA nás v ostatnom čase dokonale presviedča, že misie v Afganistane, v Iraku a v ďalších častiach sveta im už nestačia. Expanzia USA a NATO od začiatku tohto roku nabrala kurz k staronovému strategickému cieľu – likvidácii a porážke Ruska. Investovanie nevyčísliteľného množstva dolárov v záujme rozbitia jednoty Socialistického spoločenstva z pred 25 rokov, prinieslo pre USA ovocie a možnosť ďalšieho postupu za dosiahnutím vytúženého cieľa, podmaniť si a ovládnuť územie bývalého Sovietskeho zväzu. Vhodným nástrojom k tomu sa stali vlastní občania týchto krajín. V nich pod rúškom slobody a demokracie zorganizovali vnútorné prevraty a v „demokratických“ voľbách inštalovali proamerické vlády.

Len slepý nevidí, že proti Rusku nastúpili do boja tí istí, ktorí už desaťročia vyvolávajú a vedú vojnové konflikty po celom svete. Sú to tí, ktorí humanitárne bombardovali nemocnice, školy a civilné obyvateľstvo v bývalej Juhoslávii, ktorí podporovali islamských teroristov z UCK, narkobarónov a obchodníkov s ľudskými orgánmi na čele s Hashim Thasim. Oni im za odmenu dovolili postaviť v Kosove najväčšiu (360 hektárov) vojenskú základňu Camp Bondsteel. Sú to tí istí, ktorí zničili  prosperujúcu Lýbiu a Irak a dnes farizejsky podporujú Ukrajinských neonacistov, ktorých označujú za revolucionárov demokracie.

My už za 25. rokov „demokracie“ máme aj vlastné skúsenosti a môžeme s istotou prehlásiť, že USA nikdy nedovolia, aby si Ukrajina zvolila svoju vlastnú cestu akou chce budovať svoj štát. To zatiaľ nedovolili nikde na svete, kde vkročili nohy amerických vojakov a vojakov NATO. Vstúpili tam, aby presadili slobodu, demokraciu a právo na svoj vlastný obraz. Na Ukrajine im ide o čosi viac. V záujme svojho odvekého cieľa, dostať sa na samú hranicu z Ruskom, poraziť ho, ovládnuť jeho neskutočne bohaté nerastné bohatstvo, zachrániť svoju ekonomiku, svoj systém „demokracie“ a stať sa neobmedzeným vládcom sveta. Svetovláda je ich hlavný a rozhodujúci cieľ.

Naši vládni predstavitelia síce prehlasujú, že nesúhlasia s rozmiestnením cudzích vojsk NATO na našom území. V čase, keď u našich východných susedov zúri občianska vojna, keď sa tam k moci nelegálnym spôsobom dostali fašisti, banderovci a proamerickí politici, nedokážu a niektorí ministri hádam ani nechcú odolávať tlaku USA a NATO a prepožičiavajú naše územie a letiská, ako cvičiská a dočasné základne pre najatých žoldnierov NATO. Dokonca prezident Kiska s vlastnej iniciatívy ponúkol NATO vybudovať pod Tatrami „demokratický muničný sklad“, čím priamo ohrozuje životy desať tisícov našich spoluobčanov.

Odsúdenia hodné je tiež, že naši dobre platení predstavitelia jednotlivých ministerstiev, dokonca i hlava štátu bez ohľadu na názor občanov SR podporujú agresívne ciele USA a NATO vyvolávaním rôznych protiruských nálad a vášní. Tým jednoznačne ohrozujú nielen bezpečnosť a životy našich občanov, ale i občanov celej Európy.

Vojenské provokácie, ekonomické sankcie a politický nátlak na Rusko zo strany USA, NATO a EÚ postupne odhaľuje svoju pravú tvár. Dnes už iba politický analfabet verí Amerikou šírenej propagande, že Rusko je agresor a má záujem rozpútať vojnu, ktorá celkom určite nebude mať víťazov, ale len a len porazených.

Je najvyšší čas aby sme otvorene, nebojácne a nahlas tvrdili, že Rusko dnes ani len náhodou nie je Ríšou zla ako ju pred rokmi nazval bývalý americký prezident Reagan. Naopak. Rusko v súčasnosti bojuje proti skutočnej ríši zla. Tou sú USA, ktoré využívajú NATO a západoeurópske štáty k svojej podpore pre rôzne protiruské sankcie a bratovražednú vojnu vedenú Kyjevskými jastrabmi proti rusky hovoriacemu obyvateľstvu na juhovýchode Ukrajiny. Postavme sa na odpor proti tomuto zlu ! Proti rozmiestňovaniu vojenských základní NATO okolo Ruska. Proti svojvôli niektorých našich ministrov a prezidenta republiky, vytvárať čo i len dočasné základne a muničné sklady NATO na našom území. Postavme sa jednoznačne proti snahám USA a NATO vyprovokovať Rusko a rozpútať vojnu, ktorá by sa celkom určite rozšírila na celú Európu. Postavme sa proti tomu jednotne a zo všetkých síl ! Je to naša povinnosť ! Postavme sa proti ďalším koristníckym a geopolitickým snahám USA, v záujme záchrany samých seba, pre upevnenie jednoty a súdržnosti slovanských národov, pre šťastný a mierový život nás, našich detí a ďalších generácií v Európe a na celom svete.

 

Tibor Grék

Pokoj v duši

02.04.2017

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský [...]

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250271x
Priemerná čítanosť článkov: 3910x

Autor blogu

Kategórie