Založ si blog

Vzor a najvernejší priateľ

V ostatnom príspevku som písal o návrhu rezolúcie Ruska proti glorifikácii nacizmu, ktorý návrh jednoznačne odmietli USA, Kanada a Ukrajina. Na blog reagovalo i niekoľko oponentov. No a tak ako to už na Slovensku býva, kde chýbajú argumenty, tam sa diskutujúci uchyľujú k rôznym demagogickým frázam a urážajúcim poznámkam. Tie však, nič nemenia na podstate nastolených problémov. Charakterizujú iba vzdelanostnú,  morálnu a ideovú úroveň a schopnosť demokraticky sa tváriacich diskutérov, vypočuť a prijať názor iného a argumentmi vyjadriť prípadný svoj nesúhlas.

Nie však tomu chcem venovať dnešný môj blog. Chcem sa v ňom zaoberať mimoriadne aktuálnou témou, ktorá opäť vyvolá vlnu nespokojnosti u tých, čo nedokážu, alebo nechcú pochopiť skutočné dianie vo svete, podľahli Západnej propagande a velebia vojnových štváčov na čele s USA a NATO.

Pre väčšiu dôveryhodnosť príspevku uvádzam, že vo väčšine sa budem opierať o verejne tlmočené názory Ronalda Ernesta „Ron“ Paula, amerického lekára a politika, člena reprezentantov za  Republikánsku stranu. Ron Paul otvorene kritizuje Rezolúciu č.758 schválenú v Snemovni reprezentantov amerického kongresu zo 4.12.2014 keď tvrdí, že „Kongres bezhlavo, vyhlasuje vojnu Rusku, keď prísne odcudzuje akcie Ruskej federácie a Vladimíra Putina, ktorý vedie politiku agresie proti susedným štátom v snahe dosiahnuť politickú a ekonomickú dominanciu.“ Pokračuje, že je presvedčený, že „…ide o vyprovokovanie vojny s Ruskom, ktorá by mohla vyústiť do úplnej skazy.“

Ukazuje sa, že autor týchto slov je veľmi blízo k pravde a ku skutočnému pôvodcovi všetkého zla vo svete za ostatných vyše dvadsať rokov, čoho sme boli a naďalej sme očitými svedkami.

Spomínaná rezolúcia obviňuje Rusko, bez akýchkoľvek dôkazov, že vykonalo inváziu na Ukrajinu. Tvrdí to napriek tomu, že existujú nevyvrátiteľné dôkazy o tom, že za podpory USA bola zvrhnutá legálne zvolená vláda na Ukrajine a k moci sa dostali fašistické a banderovské sily. Námestníčka ministra zahraničia USA Victorii Nuland verejne priznala, že Spojené štáty vynaložili 5 miliárd dolárov na zmenu režimu na Ukrajine. O pravdivosti týchto skutkov už dnes naozaj môže pochybovať iba ten, čo nechce za žiadnu cenu pochopiť pravdu a fanaticky, alebo pre niečo iné, je verným obhajcom koristníckych záujmov USA a NATO.

Rezolúcia obviňuje ľud Ukrajiny „z ilegálnych volieb,“ akoby nemali právo na sebaurčenie a nevzťahovali sa aj na nich, Spojenými štátmi, toľko omieľané ľudské práva. Napokon o akej ilegalite hovorí rezolúcia, keď voľby boli verejne a  dopredu ohlásené?!

V ďalšej časti z istotou konštatuje, že Malajzijské lietadlo bolo zostrelené ruskou raketou na východnej Ukrajine. Je to konštatovanie nepravdivé, lebo zatiaľ nie je známa správa z vyšetrovania tejto tragédie. Je vcelku zaujímavé počúvať, že Kongres USA už pozná vinníka. No a kto iný by nim mohol byť keď nie ruská armáda, alebo separatisti a Vladimír Putin. Ani vyšetrovanie nesmie dopadnúť inak, keď vo vyšetrovacej komisii nesmú pracovať experti z Malajzie, ale iba z Holandska, Belgicka, Austrálie a Ukrajiny. Je to neuveriteľné, ale žiaľ je to tak! Potvrdil to Naim Han Suffian, profesor univerzity v Koala Lumpure v rozhovore pre New Straits Times.

Logickým je, že na vyšetrovaní tragédie sa podieľajú Holanďania, ktorých pri havárii zahynulo najviac. Ukrajina, lebo havária bola na ich území. Ale prečo sú tam odborníci Austrálie a Belgicka to je skutočne otázka. Že tam mali byť odborníci Malajzie to hádam nikto nemôže spochybniť. A predsa! Malajziu niekto jednoducho vylúčil, lebo odmietla politické motívy pádu lietadla a požadujú objektívne vyšetriť príčiny tragédie. Naim Han Suffian v tejto súvislosti zdôraznil: „Pretože máme trochu odlišné názory od západných expertov, nás musia považovať za spojencov Ruska? Chceme iba objektívne vyšetrovanie. Nechceme, aby vinníka označili z politických dôvodov a obvinili toho nepravého. Žiadame aby sa aj Malajzia mohla zúčastniť na vyšetrovaní malajzijského lietadla.“ Dúfam, že človeku čo nestratil zdravý rozum je úplne jasné, že o čo sa tu vlastne hrá a kto za tým všetkým stojí!

V spomínanej rezolúcii v paragrafe 22 sa konštatuje, že Rusko v roku 2008 vtrhlo do Gruzínska, čo je úmyselné klamstvo a účelová lož. Dokonca aj EÚ ako celok, ktorá vôbec nie je prorusky naladená, vlastným vyšetrovaním došla k záveru, že to bolo práve Gruzínsko, ktoré začalo neospravedlniteľnú vojnu proti Ruskej federácii.

Človeku sa jednoducho chce zvracať, že rezolúcia je namierená proti ruským médiám, plateným štátom o ktorých USA tvrdia, že práve tieto nesprávne vysvetľujú verejnú mienku. Pritom sú to práve USA, ktoré vynakladajú miliardy dolárov, keď financujú rozhlasové stanice Slobodná Európa, Hlas Ameriky, Rádio Sloboda a ďalšie „nezávislé“ médiá po celom svete v záujme šírenia svojej „neomylnej“ pravdy.

Hrôza a zdesenie a hnus prepadne každého, kto sa dozvedá, že rezolúcia vyjadruje súhlas, pre Petro Porošenka obnoviť vojenský útok na juhovýchod Ukrajiny, kde sa ľudia usilujú o nezávislosť. To je zo strany USA jednoznačný súhlas a podpora ďalšiemu vedeniu vojny a vraždeniu ukrajinského obyvateľstva v záujme ich koristníckych chúťok, v snahe vyvolať celoeurópsky a možno i svetový vojnový požiar len preto, aby zvrhli Vladimíra Putina, rozdrobili a oslabili Rusko natoľko, aby sa oni stali neobmedzenými pánmi sveta. Okrem mnohých presvedčivých dôkazov je to priezračné ako voda z horského prameňa.

V rezolúcii je viacero jednoznačne klamných a hlavne hrozných konštatovaní a tvrdení. To najhroznejšie a mimoriadne lživé konštatovanie je, že „vojenská intervencia“ Ruskej federácie (bez akéhokoľvek dôkazu) na Ukrajinu „predstavuje hrozbu medzinárodného mieru a bezpečnosti.“ Je to pravda alebo lož? Samozrejme, že je to praobyčajná a dovolím si tvrdiť, že i sprostá lož! Kto aspoň trochu sleduje medzinárodné politické dianie po druhej svetovej vojne, ani na chvíľu nemôže o tom zapochybovať. Pochybovať môžu iba tí, ktorí neochvejne podporujú koristnícke a geopolitické záujmy USA, nehľadiac na záujmy vlastných spoluobčanov a naše národnoštátne záujmy. Tí, ktorí sa na silu a za každú cenu snažia verejnosť presvedčiť, že v súčasnej demokracii platí: „USA, jediný bojovník za mier, slobodu a demokraciu na celom svete – náš vzor a najvernejší priateľ.“

 

Pokoj v duši

02.04.2017

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský [...]

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250465x
Priemerná čítanosť článkov: 3914x

Autor blogu

Kategórie