Založ si blog

Nie zbrane a preteky v zbrojení . ..

Minister obrany Martin Glváč (SMER-SD) po návrate zo Spojených štátov na tlačovej konferencii veľkodušne oznámil Slovenskej verejnosti, že Slovenská armáda dostala od USA, mimoriadne výhodnú ponuku na nákup viacúčelových vrtuľníkov Black Hawk.

Zdôraznil, že obmena súčasných ruských vrtuľníkov MI-17 je prioritou a „vďaka“ ponuke by sa uskutočnila bez tendra, na základe dohody medzi dvoma štátmi. V prvej fáze rezort obrany prejavuje záujem o deväť amerických vrtuľníkov, ktorých celková cena by sa mohla vyšplhať maximálne do výšky 300 miliónov eur. Pán minister určite vie, že to je  pre náš štátny rozpočet a súčasné aktuálne problémy mimoriadne náročná čiastka.

Podľa amerického veľvyslanca Theodora Sedgwicka, americký fond FMS, cez ktorý sa majú vrtuľníky nakúpiť poskytuje pomoc pri nákupe vojenskej techniky viacerým štátom NATO. Zdôraznil, že: „Ide o transparentný program a Slovensko je vďaka nemu schopné nakúpiť techniku za ceny USA.“ Aká to obrovská výhoda a pomoc pri riešení tých „najaktuálnejších“ problémov Slovenska. Škoda, že tomu tak nie je aj pri nákupoch iných komodít, než zbraní a vojenskej techniky.

Podľa náčelníka Generálneho štábu Slovenskej armády, Milana Maxima, Black Hawky vyhovujú požiadavkám armády a dokážu plniť úlohy ozbrojených síl. Verme, že tým nechcel zdôrazniť, že tie doterajšie MI-17 nenapĺňali požadované požiadavky. Spĺňali a aj naďalej by boli mohli spĺňať, keby sme sa nestali nemými a nesvojprávnymi realizátormi želaní a cieľov USA a od toho sa odvíjajúcich príkazov silných štátov EÚ.

Zaujímavé, že keď sa chce, dá sa veľmi ľahko aj prostredníctvom zodpovedného člena vlády klamať a ohlupovať národ. Pre chamtivosť a udržanie svetovlády, ale tiež pre záchranu upadajúcej ekonomiky USA, bolo treba klamať o kríze na Ukrajine a následne uvaliť ekonomické sankcie voči Rusku.  USA k tomu donútili  aj EÚ ako celok. Teraz keď sankcie nepostihujú iba Rusko, ale takmer všetky štáty EÚ, tak z toho je potrebné urýchlene a maximálne vyťažiť. A USA tak jednoznačne robí!

Postrehol to aj Paul Craig Roberts, jeden z bývalých kľúčových ľudí Reaganovho ekonomického tímu, ktorý na adresu USA a Obamovho prejavu na Valnom Zhromaždení OSN povedal: „Za agresiu sa nepovažuje 13 ročné bombardovanie a vojny Washingtonu proti siedmim krajinám, ktorým nebola vyhlásená ani len vojna. Keď však Rusko vyhovie petícii 97 percent obyvateľov Krymu, ktorí žiadajú opätovné pričlenenie k Rusku, kde patril až do svojho darovania Chruščovom v roku 1954 Ukrajinskej socialistickej republike, kedy Rusko a Ukrajina boli súčasťou jednotného štátu, z toho sa robí agresia.“ A Robertz dodáva: „Zničenie sveta je to, čo idiotské vlády EÚ a predajné prostitútky západných médií podporujú, keď umožňujú lži a agresiu Washingtonu.“

Po udalostiach na Ukrajine sa žiaľ aj u nás vyrojili tí, ktorí obhajujú agresívnu politiku NATO a na základe silných západoeurópskych štátov aj politiku EÚ. Títo vojnoví štváči, zradcovia národnoštátnych záujmov a proti slovansky naladení ľudia sú poväčšine združení v mimovládnych organizáciách, médiách, ale hlavne v politických stranách a v politike vôbec. Sú to akoby americkí vlastenci so zvláštnym zmyslom pre slobodu a demokraciu ako napr. Mesežnikov, Martin Bútora, Ivo Samson, Štefan Hríb, Miroslav Lajčák, František Šebej a mnohí ďalší. Paradoxom je, že sú to osoby, ktoré majú minimálnu podporu verejnosti, ale dovoľujú si hovoriť v mene väčšiny, ak nie za všetkých občanov Slovenska. Taký Šebej má minimálnu podporu, jeho názory sú však plné nenávisti a agresivity. Ako predseda parlamentného výboru si osvojuje právo hovoriť za väčšinu národa. Títo ľudia veselo propagujú svoje názory v denníku SME a ďalších médiách, ktoré sa stali hlásnymi trúbami sionizmu, amerikanizmu, globalizmu a znevažujú naše národné hodnoty.

V prípade Ukrajiny šíria výzvy na podporu Kyjevského Majdanu v prospech amerických koristníckych a geopolitických záujmov. Denník SME je hlavnou mediálnou silou očierňujúcou Rusko, podporujúcou USA a Západ v snahe vtĺkať za každú cenu do hláv čitateľov, hlavne mladých ľudí, skreslené a lživé udalosti o situácii na Ukrajine.

Preferuje zvýšenie výdavkov Slovenska na obranu,  volá po vojenskom zásahu NATO na Ukrajine, obhajuje uplatňovanie sankcií voči Rusku, bez ohľadu na ich ekonomické dopady na členské štáty EÚ a osobitne na Slovensko. Maximálny priestor dáva názorom iba jednej strany a to tej, ktorá obhajuje záujmy USA. Mnohí politici, aktivisti mimovládnych organizácií ktorým je poskytovaný na stránkach denníka priestor, boli na preškolení v USA, absolvovali rôzne študijné kurzy a stáže po ktorých v nich vzplanula obrovská túžba šíriť otázky slobody a demokracie na americký spôsob. Podporovať záujmy USA sa stalo ich životným poslaním napriek tomu, že tým jednoznačne zrádzajú záujmy Slovenska, porušujú Ústavu SR a mnohí z nich aj sľub poslanca NR SR.

Slovenskej verejnosti je všeobecne známe, že niet finančných prostriedkov na školstvo, zdravotníctvo, vedu, údržbu ciest a ďalšie dôležité oblasti života, ale na nákup rôznych zbraňových systémov, munície, nových uniforiem pre políciu a pod. ako by sa peniažky samé „kotili“ a dokonca sa nájde aj spôsob ako ich použiť bez porušenia platných zákonov. Podstatné je, že sa nesmú „prehajdákať“ na riešenie najpálčivejších problémov akou je nezamestnanosť, zdravotníctvo, školstvo, veda a pod., ale na záchranu krachujúcej ekonomiky nášho najnovšieho a „najvernejšieho priateľa“ USA.

Táto, podľa ministra „výhodná kúpa“ všetkým nám ukazuje, že sme sa stali jedným zo satelitov USA. Ani jeden z politikov, žiaľ si netrúfne odmietnuť takýto nadiktovaný nám obchod zo strany USA a už vonkoncom si nedovolí oponovať koristníckym a geopolitickým záujmom USA. Pán minister Glváč, v snahe udržať si svoje postavenie sa navyše usiluje presvedčiť verejnosť o výhodách takejto nanútenej nám kúpy a zamlčuje skutočnosť, že je to iba začiatok vysávania našej a posilnenie upadajúcej ekonomiky USA.

Čuduj sa svete, ale aj tak sa dá na úkor našich národnoštátnych záujmov postupovať pre záchranu „najdemokratickejšej“ krajiny sveta. Pritom svetová verejnosť si stále viac uvedomuje, že nie zbrane a preteky v zbrojení, ale mier to je to hlavné čo dnešný svet potrebuje!

 

Pokoj v duši

02.04.2017

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský [...]

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo najmenej 22 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250021x
Priemerná čítanosť článkov: 3907x

Autor blogu

Kategórie