Založ si blog

Figeľove švindle

Podpredseda NR SR a predseda KDH Ján Fígeľ včera v denníku Pravda reagoval, ako sám píše „na niektoré nepresné a skresľujúce tvrdenia, ktoré boli uverejnené v komentári Martina Krna v Pravde 18.2.“

Hneď v prvej vete pán Fígeľ nesprávne uviedol dátum, lebo komentár bol uverejnený 19.2. Už aj takáto nepresnosť svedčí o tom, ako vážne možno brať Fígeľove slová.

Neviem  kde sa dočítal, že „Autor v článku konštatuje, že takmer milión voličov ktorí sa zúčastnili na referende o ochrane rodiny, je nepodstatný.“ Je to obyčajný výmysel a účelová lož predsedu KDH, ktorý sa pri každej príležitosti tvári ako svätec, ale v snahe obhájiť svoju „pravdu,“ neváha klamať a podvádzať. Zrejme si uvedomuje, že keď sa vyspovedá, bude mu odpustené a udelené rozhrešenie.

Racionálne uvažujúci ľudia na základe výsledku referenda zo 7. februára pochopili, že sa ho zúčastnila sotva pätina z vyše 4,4 milióna oprávnených voličov. Referendum sa tým pádom stalo neplatným. V tomto prípade, nebolo rozhodujúce niečo vyše 900, ale vyše troch miliónov občanov, ktorých nastolené otázky neoslovili a nepovažovali za nutné sa referenda zúčastniť.

Za ďalší Fígeľov švindel a lož považujem tvrdenie, že občania, ktorí sa nezúčastnili,že „Ide o aktívnych občanov, ktorým na verejnom živote záleží a chodia pravidelne voliť.“ Zaujímavé tvrdenie! Pán Fígeľ si dal zrejme až takú námahu, že porovnal zoznamy všetkých voličov v celej SR a zistil, že ide práve o týchto voličov. Je to blud a holý výmysel!

V ďalšej časti uvádza rôzne čísla z volieb v roku 2010 a 2012. Čo nimi chcel vyjadriť, neviem. Z nich, ale jednoznačne vyplýva, že v mimoriadnych voľbách, SMER – SD získal viac hlasov, ako štyri pravicové strany SDKU, SaS, KDH a Most – Híd, v roku 2010 dohromady. Zrejme aj tu chcel dokázať, že 1 118 624 je viac ako 1 134 280 odovzdaných hlasov.

Nikto nedehonestuje počet občanov, ktorí sa na referende zúčastnili. Oprávnene využili svoje ústavné právo, vyjadrili svoj názor a spoločnosť ho rešpektuje. Nič to však nemení na tom, že referendum bolo neplatné a skončilo fiaskom pre všetkých, čo ho iniciovali, vyhlásili a podporovali.

Referendum neslávne zasiahlo a rozdelilo našu spoločnosť. To pán Fígeľ nezaregistroval? Tak si mu dovolím pripomenúť, že nielen spoločnosť, ale aj manželov Kiskovcov. Prvá dáma sa zaradila do väčšiny spoločnosti, ktorá dala jasne najavo, že je schopná bez nanucovania samostatne rozmýšľať a rozhodnúť o tom, čo ohrozuje rodinu a výchovu detí, a čo nie.

Pán podpredseda NR SR a predseda KDH by si mal ctiť a vážiť Ústavu SR v ktorej je napísané čierne na bielom, že Slovensko sa neviaže na žiadnu ideológiu ani náboženstvo. Tomu by sa mal aj predseda osem percentnej strany KDH, plne podriadiť! Je to, ako sa ľudovo hovorí, jeho psia povinnosť, ako podpredsedu NR SR.

Keď sa KDH podieľalo na vládnutí, boli iniciátormi mimoriadne nevýhodnej zmluvy so Svätou stolicou, ktorá Slovensku v mnohom zabraňuje samostatné rozhodovanie. Stali sme sa vazalmi Vatikánu. A to pán Fígeľ, celkom vážne chce, ďalej pokračovať v rozpracovávaní Základnej zmluvy s Vatikánom a dosiahnuť, aby sa SR opäť stala klerikálnym štátom?! To je skutočne veľkým nebezpečenstvom! To už sa nejedná iba o Fígeľove švindle, ale o charakter nášho štátu, ktorý tvoríme my všetci.

Základná zmluva s Vatikánom, katolíckej cirkvi dáva obrovskú moc, pôsobiť vo viacerých oblastiach života spoločnosti. Pastierske listy a v nich snaha o diktovanie svetskej verejnosti čo má a čo nemá robiť je mimoriadne nebezpečné. Morálnou povinnosťou každého poctivo zmýšľajúceho občana našej spoločnosti je, dožadovať sa prirodzených práv každého človeka na dôstojný život v súlade s Ústavou SR a nedopustiť, aby sme sa opäť dostali do područia cirkevnej ideológie. To naozaj chce pán Fígeľ svoje švindle doviesť až do absurdnosti, k úplnému zákazu interrupcií, k povinným cirkevným sobášom, či nebodaj k ďalšej zmluve s Vatikánom o výhrade vo svedomí, aby k cirkvi sa hlásiaci lekári a učitelia mohli legálne odmietať realizovať u nás platné zákony? Aj preto, je najvyšší čas uskutočniť odluku cirkvi od štátu.

Je predsa nemorálne a v rozpore s učením katolíckej cirkvi, aby štát, teda my všetci – veriaci i ateisti, ročne prispieval na ich činnosť vyše 22 miliónmi eur, pritom niet dosť peňazí na zdravotníctvo, školstvo, vedu, ale i na dostatočné zabezpečenie a podporu rodín. Štát si nevymohol ani len právo na to, aby ich zreštituované majetky a rôzne kostolné zbierky a poplatky zdanil, alebo mal aspoň nárok, získať prehľad o ich používaní.

Paradoxne a úsmevne vyznieva jeho vyhrážanie sa, že ak KDH bude v budúcej vláde, že „bude žiadať zrušenie, respektíve, zásadné prepracovanie ľudskoprávnej stratégie.“ Podpredseda NR SR a predseda KDH pán Fígeľ, by si mal konečne uvedomiť, že už žijeme v 21 storočí a aj pre Slovensko, celkom určite, cesta do budúcnosti tadiaľ nevedie!

 

Pokoj v duši

02.04.2017

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský [...]

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250356x
Priemerná čítanosť článkov: 3912x

Autor blogu

Kategórie