Založ si blog

Priame ohrozenie SR

Ako občan SR som pobúrený rozhodnutím ministra obrany Martina Glváča (SMER-SD), ktorý oznámil, že Slovensko požiadalo ako ôsma krajina NATO o vytvorenie „styčného tímu“ Severoatlantickej aliancie na svojom území.

Je to ďalším, hrubým prejavom zneužitia moci našimi predstaviteľmi štátu, ktorí nás už 25.rokov podvádzajú. Je nehoráznosťou, že to robí tiež človek s právnickým vzdelaním, zrejme len preto, aby si udržal dobre platené a teplé miestečko vo vrcholovej politike.

Hrubým porušením práv všetkých občanov bývalej Československej republiky, bolo rozhodnutie, napriek jasnému nesúhlasu väčšiny, o vstupe SR do NATO. Žiaľ, pokračuje v tom aj vláda socialistov, ktorá nevedno z akých dôvodov sa dostala do vleku Západu a USA, keď bez súhlasu občanov, súhlasí s vytvorením jednej zo základní NATO na našom území. Vedome tým ohrozujú bezpečnosť našej krajiny a prispievajú k vyhrocovaniu aj tak dosť napätej situácie a k rozpútaniu ľudstvo zničujúcej vojny priamo v srdci Európy, v záujme koristníckych a geopolitických záujmov cudzích mocností.

Pán minister Glváč zdôrazňuje, že „nejde o vytvorenie bojovej jednotky či základne.“ To môže tvrdiť skutočne iba nevojak, alebo úplne oddaný človek cudzím záujmom. Je to obyčajná lož, účelové podvádzanie verejnosti a pochlebovanie cudzím štátnym záujmom!

Pravdu v tomto prípade má politologička Radka Brhlíková z Univerzity v Nitre (predpokladám ako nevojačka, ale osoba s racionálnym uvažovaním), ktorá v denníku Pravda 7. februára t.r. tvrdí, že stredisko znamená pre SR bezpečnostnú hrozbu. A je to celkom prirodzené. Veď ak by k niečomu naozaj malo dôjsť, len hlupák by nezameral hlavnú pozornosť práve na takéto centrum. Som presvedčený, že takto uvažuje väčšina spoluobčanov Slovenska. Ich sa však, zrejme na základe opojenia z moci a poslušnosti veleniu NATO a záujmom USA, na takéto vážne rozhodnutie nikto nepýta. Je to smutné, trestuhodné, rovnajúce sa zrade vlastného národa!

V tomto prípade ide skutočne o priame ohrozenie Slovenska, lebo sa stávame prvým terčom na koho budú namierené všetky zameriavacie a raketové systémy. Na takéto vážne rozhodnutie nikto z politikov súhlas od občanov nedostal. Jediným správnym a legitímnym rozhodnutím môže byť iba názor verejnosti formou priamej demokracie, nie hŕstky poslancov NR SR. K referendu by sa celkom určite dostavilo nad 50 % oprávnených voličov, aby vyjadrilo svoje jednoznačné NIE!!!  Hlasu občanov sa však naši „zástupcovia ľudu“ zrejme mimoriadne boja!

Pokoj v duši

02.04.2017

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský [...]

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250402x
Priemerná čítanosť článkov: 3913x

Autor blogu

Kategórie