Založ si blog

Bidenova neskonalá drzosť a arogancia

Za ostatné dva roky americký viceprezident Joe Biden už štvrtýkrát a nie náhodou navštívil Ukrajinu. Jeho návštevy Ukrajiny sú neklamným svedectvom, že politické a vojenské aktivity USA sú odzrkadlením hospodárskych, ale tiež súkromných záujmov čelných politikov. V prípade Bidena to potvrdili aj nemecké médiá, ktoré upozornili, že americký viceprezident, ktorý sa najviac angažuje v ukrajinskom konflikte, má nesmierny záujem o Ukrajinský bridlicový plyn.

V tejto súvislosti pripomínajú, že jeho syn Robert Hunter Biden je členom predstavenstva najväčšej ukrajinskej ropnej a plynovej spoločnosti Burisma Holdings. Zdôrazňujú, že rodina Bidenovcov má mimoriadny záujem o rozvoj svojich podnikateľských aktivít a mieni sa „nabaliť“ pri ťažbe bridlicového plynu na Ukrajine.

Viceprezident sa lišiacky snažil presvedčiť poslancov ukrajinského parlamentu, že dlho rozmýšľal, či má pred poslancami vystúpiť. Vraj „nechcel, aby jeho prejav vyznel ako poučovanie ukrajinských politikov.“ Vo svojom prejave sa predsa nezdržal poučovania, klamstiev, drzosti a arogancie. Jeho prejav bol plný vyvolávania vášní, keď napríklad uviedol, že celý svet Ukrajinu sleduje, lebo verí, že „váš úspech v boji proti neľútostnej agresii Ruska, bude mať aj na svet dôsledky.“ S mimoriadnou dávkou agresivity rečnil tiež o tom, že „USA sa nikdy, nikdy, nikdy nezmieria s ruskou anexiou Krymu.“

Viceprezident pred celým svetom dokázal, že USA a on osobne má mimoriadny záujem klamať a prekrúcať historické fakty. Vysoko postavený predstaviteľ USA by mohol (ale on a USA nechce) vedieť, že pod anexiou, svet rozumie jednostranné pripojenie štátu alebo jeho časti k inému štátu, pomocou politického alebo vojenského nátlaku. Samozrejme, že nič také sa v prípade Krymu nestalo! Krym sa stal v rámci Ukrajiny, suverénnou republikou na základe uskutočneného referenda už 20. januára 1991 v ktorom z 81% až 93% účastníkov sa vyjadrilo za nezávislú republiku Krym. Referendum bolo legitímne, právoplatné a nikým nespochybnené. Je teda celkom prirodzené, že suverénny štátny útvar, využil svoje právo, rozhodnúť o vlastnom osude. Potvrdzuje to aj rozhodnutie Medzinárodného súdneho orgánu OSN z 22.7.2010, prijaté na žiadosť Valného zhromaždenia, iniciované Srbskom v ktorom sa uvádza, že „Jednostranné vyhlásenie nezávislosti časťou štátu neporušuje žiadnu normu medzinárodného práva…“

Pripojenie Krymu k Ruskej federácii teda nebolo žiadnou anexiou! Uskutočnilo sa na základe referenda z roku 2014. Zúčastnilo sa ho 83% občanov autonómnej republiky a z nich viac ako 96% sa vyjadrilo za pričlenenie k Ruskej federácii. Dnes je to jasné väčšine racionálne a nezaujato uvažujúcich ľudí. Odporuje však koristníckym a geopolitickým záujmom USA.

V časti prejavu, týkajúceho sa dohôd z Minska 2, Biden dokázal, že závery dohody nepozná, keď tvrdil, že podľa nich treba odovzdať všetky zbrane a dať ich pod kontrolu OBSE. Politológ Alexej Česnakov tvrdí, že v dokumente sa presne uvádza: „ozbrojené sily republík, ktoré existujú, musia zmeniť svoj štatút na miestnu políciu.“ (Denník Pravda 10.12.)

V súvislosti s výrokmi Bidena o neľútostnej agresii Ruska, musím zdôrazniť, že aktivity NATO, ktoré pod vedením USA vykonáva v mnohých krajinách sveta, sú najvyšším stupňom zvrhlosti a arogancie. Kto sa akýmkoľvek spôsobom postavil na odpor a nepodriadil sa mocenským záujmom USA, okamžite nastúpila likvidácia čelných predstaviteľov, bombardovanie a vyvražďovanie civilného obyvateľstva. Je to prejav bezohľadného a nenávistného imperializmu, ktorý sa nezastaví pred nikým a pred ničím. Jeho výsledkom sú predovšetkým zničené územia mnohých krajín, milióny mŕtvych, invalidov a nešťastných rodín po celom svete. Je necharakterné a odsúdenia hodné, že práve predstavitelia takéhoto štátu majú odvahu a drzosť, označovať iné krajiny za agresorov. Pravú príčinu – koristnícke a mocenské záujmy USA a zúfalú snahu zabrániť definitívnemu krachu amerického impéria zamlčujú!

Je iba otázkou času, kedy sa ten, toľko vychvaľovaný „demokratický“ systém USA úplne zrúti. Sú si toho plne vedomí a preto usilujú vyprovokovať nový  vojnový konflikt, ktorý ich má zachrániť. K tomu sa rozhodli získať a zneužiť niektorých predstaviteľov EÚ a Európsky priestor.

Napriek mimoriadnej snahe, u všetkých predstaviteľov EÚ neuspeli. Premiér SR Fico, na riešenie Ukrajinskej krízy si dovolil mať odlišný názor. Podobne sa vyjadrili aj Český prezident Miloš Zeman a predseda vlády Viktor Orbán v Maďarsku. Okamžite sa zdvihla vlna nespokojnosti proti nim a opoziční politici, výdatne podporovaný  pracovníkmi amerických ambasád, začali organizovať masové demonštrácie na spôsob Ukrajinského Majdanu. Je to náhoda, alebo pokračovanie už v overených „farebných revolúciách“ v snahe o vlastnú záchranu a udržanie svetovlády za každú cenu?!

Z našich a svetových skúseností je jasné, že od samého začiatku krízy na Ukrajine ani len náhodou nejde o presadenie ľudských práv, slobody a demokracie, pre ktoré hodnoty USA prostredníctvom NATO už zdevastovali mnohé krajiny sveta a vyvraždili milióny obyvateľov. To jediné ich zatiaľ drží „nad vodou.“ Pred celým svetom však farizejsky proklamujú, že im ide iba o obranu slobody, demokracie a ľudských práv. Je to obyčajná, primitívna a hlúpa lož! Fakty dokazujú, že v skutočnosti čo USA prinášajú, je rozdeľovanie štátnych útvarov a občianske vojny. Cieľ je jasný! Čím viac krajín roztrhajú na kúsky v ktorých vzniknú navzájom proti sebe bojujúce skupiny, tým mocnejšie budú Spojené štáty.

Aj nás za aktívnej pomoci rôznych pätolizačov, platených agentov, vlastizradcov, tretieho sektora a mimovládnych organizácií sa snažia presvedčiť čo je správne a akou cestou sa má Slovensko uberať. Títo dobrodruhovia majú vo väčšine našich médií zelenú. Žiaľ i vo verejnoprávnych médiách sú so „svojimi pravdami“ častejšie ako reklama na pracie prášky. Človek, ktorý nestratil zdravý rozum, dokáže rozoznať klamstvá, ktorými sme denne kŕmení napríklad o. i. i tým, že konflikt na Ukrajine vznikol zásluhou Ruska. Dnes už ani samotné USA nepopierajú, že zmena režimu na Ukrajine bola ich záležitosťou a stála ich miliardy dolárov.

Na Ukrajinu skutočne vtrhli cudzie vojská. Predovšetkým platení žoldnieri naverbovaní USA a oligarchami, ktorí zinscenovali Majdan, zvrhli legálne zvolených predstaviteľov Ukrajiny a rozpútali občiansku vojnu. V žiadnom prípade nešlo o armádu Ruska. Ani zbraňové systémy poskytnuté zo strany Ruska, ale zo strany USA a NATO. Na Ukrajine neumierali ľudia a ani tie státisíce ľudí nevyháňali z domovov ruskí vojaci, ale Kyjevskí neonacisti, pohrobkovia Banderu a oficiálna Ukrajinská armáda pod priamym velením Petro Porošenka, ktorý má na rukách krv vlastných spoluobčanov.

Odvrátenie sa od nášho spoľahlivého partnera Ruska s ktorým sme desaťročia spojení životne dôležitými „tepnami“ a navyše naša zem je presiaknutá krvou ľudí, ktorí nás oslobodili od fašistickej poroby je obyčajná nehoráznosť.

Každý má právo myslieť si o Rusku svoje. Jedno je však isté, že správanie Ruska je mimoriadne uvážlivé, racionálne a je logickým vyústením vlastnej obrany pred dlhodobou expanzívnou politikou USA a NATO. Na Ukrajine vôbec nejde o ochranu slobody a demokracie. Rozširovanie vplyvu USA a NATO, ovládnuť strategické suroviny a nerastné bohatstvo Ruska, koristnícke a geopolitické záujmy, sú tým určujúcim a hlavným dôvodom o ktorý sa momentálne zvádza neúprosný boj, aj za cenu eskalácii napätia na hranici Východu a Západu a snaha vyprovokovať Rusko k vojenskej reakcii, ktorá by bola veľmi vítanou zámienkou na otvorený vojenský konflikt na území Európy, ktorý pre nás a celú Európu by mal nepredstaviteľné a katastrofálne dôsledky.

Za prejav hrubej arogancie treba považovať Bidenovo znevažovanie ruského národa, keď v súvislosti s Vladimírom Putinom vyhlásil: „Zdá sa mi, že Rusi nechápu, čo robí Putin, a preto sa tak dlho schováva pred svojimi ľuďmi.“ Tým nepriamo vyjadril svoju mienku, že Rusov považuje prinajmenšom za nepríčetných, alebo za analfabetov, ktorí nedokážu rozlíšiť pravdu od snáh a dlhodobého úsilia USA, z Ukrajiny si urobiť nárazníkové pásmo v boji proti Rusku. Neklamne o tom svedčí rozširovanie NATO smerom na Východ, organizovanie vojenských cvičení v rôznych častiach Európy a v neposlednom rade rozširovanie vojenských základní USA v európskych štátoch a v bezprostrednej blízkosti Ruskej federácie. Celkom jasne to hovorí aj americký ekonóm Paul Craig Roberts vo svojom článku: Môže svet prežiť Washingtonskú namyslenosť a aroganciu?, v ktorom o. i. hovorí: „Proces obkľučovania Ruska vojenskými základňami neustále pokračuje s pestrými „farebnými revolúciami financovanými“ Americkou národnou nadáciou za demokraciu“, považovanú mnohými za predvoj CIA.“ (http://afinabul.blog.cz/1206/moze-svet-prezit-washingtonsku-namyslenost-a-aroganciu)

Ako to s dôverou Rusov voči Putinovi vyzerá, najlepšie hovorí štatistika, keď vyše 87% občanov Ruska mu vyjadruje maximálnu dôveru. Napokon aj dôvera Európanov k Rusku po nezmyselných sankciách rastie a USA postupne strácajú svoj vplyv.

Fakty nepustia! Tie hovoria jasnou rečou. Nie Rusko je agresor, ktorý ohrozuje svetový mier. Rusko ako nástupnícky štát ZSSR je pevnou zárukou vyše 70 ročného mieru v Európe. Za agresora a ohrozovateľa svetového mieru možno jednoznačne označiť USA, ktoré majú po celom svete vyše 800 vojenských základní, ktoré prostredníctvom NATO dokázali len za ostatné desaťročie zruinovať a destabilizovať mnohé suverénne štáty sveta a vyvraždiť tisíce nevinných ľudí.

Biden svojimi táraninami opätovne dokázal, že svet v celej svojej histórii nepozná väčšiu hlúposť akú v ostatnom čase predvádzajú USA, ktoré sú aktuálne najväčšou hrozbou pre život na našej planéte!

Pokoj v duši

02.04.2017

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský [...]

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250256x
Priemerná čítanosť článkov: 3910x

Autor blogu

Kategórie