Založ si blog

Pokoj v duši

 

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský podvádza verejnosť. Hádam najhrubším jeho klamstvom je tvrdenie, že „zastupuje koncesionárov RTVS.“

Každý čo sa iba trochu zamyslí, musí konštatovať, že koná úplne opačne a v rozpore s myslením väčšiny tých na ktorých sa odvoláva. Nehladiac na to, že hrubým spôsobom porušuje novinársku etiku, keď kladie nemiestne otázky pozvanému hosťovi – predsedovi Vlády SR a silou mocou sa snaží ho dotlačiť k odpovediam, ktoré sám pre vlastnú popularitu chce počuť. Pôsobí ako by bol jedným z predstaviteľov, alebo platený agent opozičných politických strán. Lídri týchto strán, akými sú napr. Richard Sulík, „pasujúci“ sa sám za premiéra, alebo „obyčajný človek“ Igor Matovič, či najmorálnejší poslanec NR SR, „stelesňujúci rodinu“ Boris Kolár, popri ňom vyznievajú ako nepodarení učni.

Diskusne relácie končí jeho typickým zaklínadlom „Pokoj v duši.“ O aký pokoj mu ide, zrejme vie iba sám! Počas celej relácie, svojimi výrokmi, skákaním do reči premiérovi dokazuje svoj zlý úmysel, porušuje etický kódex novinára, ktorý medzi základné hodnoty práce, považuje: „…nestrannosť, vyváženosť, objektívnosť, poctivosť, čestnosť, pravdivosť, zodpovednosť a dôsledné overovanie faktov.“ Jeho správaním nenapĺňa ani jeden z uvedených atribútov. Naopak, rozoštváva občanov, stavia ich navzájom proti sebe, proti vládnej koalícii, vláde samotnej a predovšetkým proti jej predsedovi.

Je nepochopiteľné, že mlčí a v súlade so zákonom nekoná Rada RTVS! Nečinne sa na takéto správanie prizerá aj dobre platený generálny riaditeľ RTVS!

Záver je možný iba jeden! Zrejme im tak ako opozičným stranám, vyhovuje trieštenie spoločnosti a vyvolávanie nevraživosti medzi ľuďmi. To však nerieši situáciu, iba vyvoláva vášne a vytvára živnú pôdu pre nárast extrémizmu !!!

Slobodne, zdravým rozumom mysliaci ľudia nemôžu akceptovať snahu o rozoštvávanie ľudí a oberanie ich o právo na objektívne, pravdivé a nie zavádzajúce a lživé informácie.

Ako občan SR so všetkými ľudskými, občianskymi a politickými právami, vyjadrujem nespokojnosť nad prácou redaktora Dobšinského, ale tiež verejnoprávneho rozhlasu a televízie, ktoré vo viacerých reláciách porušujú princíp verejnoprávnosti, objektívnosti a nestrannosti.

Darmo redaktor Dobšinský na záver relácie používa svoje ako by zaklínadlo „pokoj v duši.“ Zrejme má na mysli svoju a nie dušu koncesionárov, pre ktorých vysiela a za chrbty ktorých sa tak rád ukrýva!!!

 

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

Učiť sa pravde, žiť v pravde a za ňu i bojovať

25.11.2016

Prostredníctvom denníka Pravda z 8.11. tohto roka, pod názvom „Festival slobody ukazuje na čas neslobody,“ sa široká čitateľská verejnosť dozvedela o iniciatíve Ústavu pamäti národa – priblížiť hlavne mládeži základných a stredných škôl vraj „najtemnejšie stránky komunizmu.“ Patrím ku generácii narodenej počas II. svetovej vojny. Vyrastal som [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250514x
Priemerná čítanosť článkov: 3914x

Autor blogu

Kategórie