Založ si blog

Nenaleťme im ! !!

 

Parlamentné opozičné strany a z nich novo tvoriace sa ministraničky už niekoľko mesiacov usilujú o narušenie pokojnej spoločenskej atmosféry odvolávaním členov vlády, organizovaním rôznych nepokojov a protestných zhromaždení ľudí na americký spôsob podľa odskúšaného scenára Kyjevského Majdanu.

Treba však otvorene priznať, že veci ktoré sa zvlášť v ostatnom období odohrali v našom zdravotníctve vyvolali celkom oprávnene vlnu nespokojnosti. Korupcia, s ktorou mali a majú problém všetky ponovembrové vlády, nie iba vláda Róberta Fica, je iba zastieracím manévrom na vyvolávanie nepokojov a snahy niektorých tiež politikov o maximálnu destabilizáciu pomerov na Slovensku.

V žiadnom prípade nemám v úmysle obhajovať korupciu a podobné neduhy tejto, alebo ktorejkoľvek vlády. Opak je pravdou. Nemôžem však súhlasiť, že úsilie niektorých pravicových strán, roztrieštených do množstva novovytvorených, ktorých lídri ako Hlina, Matovič, Lipšic, Procházka a ďalší sa usilujú, na niečí pokyn a želanie, umelo vyvolávať nespokojnosť medzi ľuďmi, organizovať protestné zhromaždenia a pozornosť verejnosti sústreďovať iba na vládnu stranu a osobne Róberta Fica len preto, že si dovoľuje spochybňovať sankcie proti Rusku a vyjadril sa proti zvyšovaniu štátneho rozpočtu pre rezort obrany. Má to byť trest za to, že odmieta poslušnosť agresívnym a štvavým zámerom NATO a koristníckym záujmom zbrojárskych monopolov USA a západoeurópskych štátov.

Vojnových štváčov ako František Šebej, Kaník, Galko, Hlina, Matovič, Štefanec, Frešo, Lipšic a ďalší, ktorí majú svoj nezmazateľný podiel na rozpredaji a rozkrádaní strategických podnikov a majetku nás všetkých sa treba na rovinu opýtať, že čo tu ešte vlastne chcú brániť a pred kým? Zahraničím sprivatizované strategické podniky, zahraničné automobilky, väčšinové podiely cudzincov v energetických monopoloch, „dcéry“ zahraničných bánk, zahraničím financované mimovládne organizácie, vyrúbané lesy, neobrábané a spustošené polia a sady, úplne zdevastované školstvo a zdravotníctvo, súkromné televízie dookola vysielajúce iba americké braky, cudzincami ovládané médiá, nenásytných a bezočivých developerov, takmer 150 politických strán, alebo čo vlastne ?

Aj v tomto kontexte musím tak ako väčšina našich poctivo zmýšľajúcich ľudí, vyjadriť súhlasné stanovisko s premiérom R. Ficom a otvorene protestovať proti vstupu akýchkoľvek vojsk na naše územie. Proti tomu, aby sa zvyšoval rozpočet na obranu len preto, že si to želajú západné zbrojárske monopoly, na úkor zvyšovania životnej úrovne našich občanov. Súhlasím s ním, lebo svojim postojom nikoho neohrozuje. Naopak, chráni naše národnoštátne záujmy, chráni bezpečnosť a životy nás všetkých a nepodlieha cudzím  záujmom. Charakterizujem to ako múdry a štátnický postoj, napriek tomu, že si je vedomí, že stráca popularitu a podporu v USA a západoeurópskych štátov.

Je samozrejmé, že jeho názory sú v rozpore s prebiehajúcou snahou USA o svetovládu, o likvidáciu Ruska, ovládnutie jeho územia, zmocnenie sa surovinových zdrojov a nerastného bohatstva. Jasne to dokazujú doterajšie skúsenosti, že všade, kde za ostatných  vyše dvadsať rokov vstúpili vojská NATO pod zámienkou „ochrany ľudských práv,“ slobody a demokracie, spôsobili rozvrat, vraždenie civilného obyvateľstva a obrovské ľudské tragédie. Súčasná situácia na Ukrajine je toho najčerstvejším dôkazom.

Od zasadnutia NR SR, ktorú zinscenovali za účelom odvolania predsedu vlády, sme každým dňom svedkami, že to je ten pravý dôvod, účelovo spojených opozičných politických hochštaplerov, na objednávku americkej ambasády o vyprovokovanie takej atmosféry, ktorá by vyústila v jeho odvolanie, alebo rezignáciu. Vedome klamú a podvádzajú, keď tvrdia, že Fico ohrozuje bezpečnosť Slovenska. Veď tomu nemôže uveriť ani žiak základnej školy a nieto dospelý človek so zdravým rozumom. Podľa nich by mal tak ako oni, zrádzať národnoštátne záujmy Slovenska a obhajovať koristnícke, krvi lačné záujmy USA, NATO a západoeurópskych štátov.

Je to žiaľ podobný scenár ako sa odohráva na Ukrajine, ale tiež u našich bezprostredných susedov v Česku a v Maďarsku, len preto, že legálne zvolení predstavitelia si dovolili kritizovať sankcie proti Rusku a nezdieľajú rovnaký názor na Rusko, ako sa ho svetu usilujú nanútiť USA a NATO.

Jedným z ďalších presvedčivých dôkazov, je tiež situácia okolo radarov pre našu armádu. Naši legálne zvolení politici nemôžu samostatne rozhodovať o použití finančných prostriedkov daňových poplatníkov, teda nás všetkých, ale musia rešpektovať rozhodnutie USA a EÚ. Najlepšie o tom svedčí vyjadrenie ministra obrany Martina Glváča, ktorý povedal: „My sme chceli životnosť radarov predlžovať do roku 2020, ale kvôli sankciám sa nám to nepodarí.“ Potvrdil to aj minister vnútra Róbert Kaliňák, keď uviedol, že to súvisí so sankciami proti Rusku, na základe ktorých nemôžeme brať náhradné diely na radarové systémy z Ruska. Jeden radar bude stáť 20 miliónov eur (armáda SR potrebuje dva) a dodávateľom bude niektorá so západoeurópskych krajín. Tak posúďte sami, že o čo sa tu vôbec hrá!

Nad takýmto postupom, človeku so zdravým rozumom sa automaticky vynorí otázka: Načo je vlastne naša vláda, keď nemôže rozhodovať o základných otázkach riadenia štátu a jednotlivých rezortov, ale musí poslúchať rozhodnutia USA, NATO a EÚ ? Napokon  uvážte sami. Sme ešte vôbec slobodná, svojprávna a demokratická krajina, alebo sme plne v područí USA a agresívneho paktu NATO? Dúfam, že odpoveď je veľmi jednoduchá. Namiesto toho, aby sa naši poslanci proti takýmto rozhodnutiam postavili a obhajovali naše národnoštátne záujmy, tak oni organizujú nepokoje, masové protesty, úmyselne zahmlievajú skutočnú pravdu. Svojim počínaním, čo ako ho zaobaľujú do vznešených slov slobody a priamej demokracie, slúžia cudzím záujmom a jednoznačne idú proti vlastnému národu. Taká je jednoducho pravda a historická skúsenosť za ostatných 25 rokov.

Vyjadrujem presvedčenie, že väčšina našich ľudí nepodľahne týmto falošným hráčom a nenechá sa manipulovať politickými diletantmi a zapredancami. Naši ľudia predsa nepotrebujú destabilizáciu a nenávisť, ktorá môže veľmi ľahko prepuknúť v násilie, prelievanie krvi a v stratu ľudských životov. Len v pokojnej atmosfére, so zdravým sedliackym rozumom je možné riešiť a vyriešiť aj tie najzložitejšie problémy.

To, čo robia lídri spomínaných skrachovaných pravicových strán, všade inde vo svete, ešte i v USA, by to jednoducho nazvali tým pravým názvom – vlastizrada! Nenaleťme im!!!

 

Tibor Grék

Pokoj v duši

02.04.2017

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský [...]

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250538x
Priemerná čítanosť článkov: 3915x

Autor blogu

Kategórie