Založ si blog

Stop glorifikácii nacizmu

Človek sa nestačí čudovať ako naše masovokomunikačné prostriedky, žiaľ i verejnoprávny rozhlas a televízia neustále a pri každej možnej príležitosti sú poplatné propagande USA a západoeurópskych krajín, keď informujú verejnosť, akým je Rusko agresorom a vojny chtivým štátom, nielen na Ukrajine, ale vraj sa chystajú „napadnúť“ i ďalšie európske štáty bývalého socialistického spoločenstva. Aj preto sa USA a NATO rozhodli rozmiestniť svoje vojská v niektorých štátoch EÚ, v pobaltských štátoch a rozhodli sa poskytnúť vojenskú pomoc kyjevským neofašistom v boji proti vlastnému národu na juhovýchode Ukrajiny.

Čuduj sa svete! USA, Kanada a Ukrajina ako krajiny „obhajujúce svetový mier“ a odhaľujúce agresívne „chúťky“ Ruskej federácie, hlasovali proti prijatiu rezolúcie OSN navrhnutej práve Ruskou federáciou, odmietajúcu glorifikáciu nacizmu.

Ruskom navrhnutá rezolúcia je mimoriadne dôležitá a aktuálna práve v čase, keď vo svete opäť narastá nacionalizmus, extrémizmus a neonacizmus, ktorý sa v plnej nahote za podpory USA a ich spojencov, prejavil v ostatnom období tiež na Ukrajine, v občianskej vojne a vyvražďovaní vlastného civilného obyvateľstva.

Však posúďte sami, kto presadzuje mierové spolužitie a kto v záujme svojich geopolitických záujmov sústavne podnecuje nepokoje, rozoštváva svet a vyvoláva vojnové konflikty všade, kde sú vraj ohrozené ich záujmy.

Pod zámienkou boja proti terorizmu, ako nového fenoménu ohrozujúceho ich záujmy a bezpečnosť, boli USA prostredníctvom vlastných agentov organizátormi prevratov v mnohých štátoch sveta. Kde to nešlo dobrovoľne, tam nastúpili vojská NATO, bombardovanie, vraždenie a násilné prevraty v záujme nastolenia „slobody a demokracie.“

Všade, kde sa im to podarilo, priniesli so sebou chamtivosť, nevraživosť, nenávisť a hlavným motívom sa stal zisk za každú cenu. Sme toho, napokon očitými svedkami aj v našej domovine. Dnes už skoro nikto neberie ohľad na obyčajných ľudí, na ich potreby a dôstojnosť života. Z medziľudských vzťahov sa vytratila ľudskosť, priateľstvo, láska, etika a morálka. Tie boli nahradené chamtivosťou, nevraživosťou, nenávisťou, nemorálnosťou a rôznymi zvrátenosťami.

To v žiadnom prípade nie sú hodnoty slobody a demokracie! Pravdou však zostáva, že USA a západoeurópskym štátom to mimoriadne vyhovuje. Preto robia všetko, aby tento zločinný a darebácky systém udržali pri živote a rozšírili ho do všetkých možných kútov sveta. Preto tak vehementne podporujú občiansku, bratovražednú vojnu na Ukrajine, aby prostredníctvom Ukrajiny, pobaltských štátov ovplyvnili dianie aj v Ruskej federácii vo svoj prospech. Presviedčajú nás o tom v ostatnej dobe i aktivity pracovníkov diplomatických zastupiteľstiev USA v susednom Maďarsku, v Česku, ale i u nás, keď sa rozhodli viesť zápas, organizovaním a podporou rôznych protestných zhromaždení občanov, proti niektorým legálne zvoleným predstaviteľom len preto, že si dovolili mať odlišný názor na sankcie proti Rusku a na riešenie Ukrajinskej krízy.

Navrhnutá rezolúcia, samozrejme nie je v súlade s „mierovými“ záujmami USA, keď obsahuje odsúdenie pokusov o „prepisovanie“ histórie, odsúdenie nacistických a fašistických lídrov. Žiada zákaz vytvárania nacistických a neofašistických strán a hnutí a rozpustenie už existujúcich, podobných zoskupení. Zároveň žiada prijatie efektívnych opatrení proti rasovej diskriminácii, xenofóbii, národnostnej neznášanlivosti a pod.

Prečo asi za návrh rezolúcie nehlasovali práve USA, Kanada a Ukrajina?! Odpoveď je veľmi jednoznačná! Prečo sa zdržali hlasovania tiež členské štáty EÚ, keď za návrh hlasovalo zo 173 až 115 štátov?! Každý kto nestratil rozum, si veľmi rýchlo uvedomí, že vstupom do EÚ stratili svoju suverenitu, samostatnosť, národnú hrdosť a ocitli sa v područí silných západoeurópskych štátov, a „vďaka“ Bruselu, sú nútené obhajovať koristnícke a geopolitické záujmy USA. Žiaľ taká je dnes skutočná pravda!

Pokoj v duši

02.04.2017

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský [...]

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 09:48

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250495x
Priemerná čítanosť článkov: 3914x

Autor blogu

Kategórie