Založ si blog

Dobre poznáme cenu mieru

So súhlasom sociálnodemokratickej vlády Česka, napriek silnejúcemu odporu proti vojne v Európe, v nedeľu 115 obrnených transportérov s cca 500 vojakmi americkej armády, ktorí sa vracali z cvičenia v pobaltských republikách, prekročili hranice Česka. Vraj tým chceli prejaviť „solidaritu“ so svojimi spojencami nachádzajúcimi sa na východnej hranici EÚ, v súvislosti s postupom Ruska na Kryme a na Ukrajine.

Aká to dojemná starostlivosť USA o štáty východnej Európy, o ktorých mnoho Američanov nemá ani šajn.

Pozoruhodná je aj aktivita mnohých masovo komunikačných prostriedkov, ktorých redaktori dôsledne propagandisticky zneužívajú ľudskú zvedavosť na to, aby verejnosť presviedčali, že okolo ciest, kade prechádzal konvoj ulicami Čiech, sa zhromaždilo veľké množstvo ľudí, aby privítali a pozdravili prechádzajúcich „priateľov a nositeľov mieru.“

Zvedavosť ľudí je však celkom prirodzená vlastnosť. Veď kto by nemal záujem na vlastné oči vidieť techniku americkej armády? Keďže prechod konvoja strážilo množstvo vojakov a policajtov, aby zvedavci nemali problém dostať sa čo najbližšie, tak si na pomoc zobrali so sebou americké vlajky a podobné symboly. Tým ani náhodou nechcem poprieť, že medzi nimi boli i takí, ktorí s prechodom súhlasili a vojakov vítali. Veď nechýbalo ani rozdávanie koláčikov, pitie nápojov a rozdávanie iných predmetov, čo dáva tušiť, že to bolo organizované z určitých kruhov, obdobne ako na Majdane, priamo pracovníkmi americkej ambasády.

Kto zažil príchod Nemeckej Hitlerovskej armády do ČSR v roku 1938, alebo vzhliadne dobové fotografie, určite mi dá za pravdu, že aj vtedy ulice lemovali stovky zvedavých ľudí, medzi ktorými boli nadšenci, ale i odporcovia. Tak tomu bolo i v roku 1968. Tak je tomu prirodzene i dnes a bude i v budúcnosti.

Je však zarážajúce a ukazuje na skutočný cieľ americkej armády, že vstupuje na pôdu Európy a do bezprostrednej blízkosti Ruskej federácie práve v čase, keď najskôr vyvolali krízu  a rozpútali občiansku vojnu na Ukrajine, keď prebiehajú a vrcholia oslavy 70. výročia skončenia druhej svetovej vojny a porážky hitlerovského Nemecka, (na ktoré americký prezident odmietol účasť), keď po celej Európe silnejú protivojnové demonštrácie.

Takýto akt americkej armády sa nedá hodnotiť inak, ako obyčajná provokácia armády štátu, ktorý po skončení druhej svetovej vojny, po celom svete rozosieva zlo, stupňuje nenávisť, nacionalizmus, vyvoláva napätie, vraždí civilné obyvateľstvo, ničí materiálne hodnoty v záujme svojich koristníckych a geopolitických záujmov.

Americká armáda sa tvári ako armáda chrániaca mier. Každý rozumne uvažujúci človek vie, že je to obyčajná a nehorázna lož! Všade vo svete, kde vstúpili v záujme vznešených cieľov slobody a demokracie, po ich zásahu zostali milióny mŕtvych, sirôt, invalidov, nešťastných rodín, zničených nemocníc, škôl, fabrík, a obydlí, narástla nevraživosť medzi ľuďmi, strach a obrovská chudoba.

Globalistickí predátori v boji o svetovládu, sa rozhodli ísť ďalej ako Hitler. Vojna na Ukrajine je novým pokusom o dosiahnutie strategického cieľa. USA sa dali do pohybu cez Ukrajinu smerom na Moskvu, aby sa zmocnili euro – ázijského priestoru, v snahe ovládnuť planétu, a celý vesmír. Ich propaganda je nepretržitá a dobre kamuflovaná. Presne v intenciách bývalého nemeckého politika, ríšskeho ministra pre ľudovú osvetu a propagandu, blízkeho spolupracovníka Adolfa Hitlera, Josepha Goebbelsa, ktorý sa preslávil výrokom: „Stokrát opakovaná lož sa stane pravdou! Čím väčšia lož, tým hlasnejšie ju treba kričať do sveta!“ A presne to Spojené štáty robia! Pre šírenie svojich klamstiev a lží nachádzajú vo svete svojich prívržencov, ktorý tie klamstvá a lži rozširujú.

Svoje špinavé,  krvou miliónov nevinných ľudí presiaknuté úmysly zaobaľujú do „demokratického šatu.“ Výstižne to charakterizujú slová Vladimíra Putina, ktorý povedal: „Nie sme prekvapení cynizmom Spojených štátov, len mierou toho cynizmu – šikovnosťou prezentovať biele ako čierne , ukázať agresora ako obeť agresie.“

Medzi najčastejšie používané klamstvá používajú výrazy: Anexia Krymu, Expanzia, alebo Ruská hrozba. Objavíme ich takmer vo všetkých masovokomunikačných prostriedkoch, žiaľ i vo verejnoprávnych, akými je RTVS. Radi s nimi operujú tiež naši ministri silových rezortov, pán prezident, niektorí páni poslanci NR a pracovníci mimovládnych organizácií, ktorí za mimoriadne dobré platy, neváhajú klamať a ohlupovať náš národ, hlavne mládež bez toho, že by si uvedomili, že idú proti väčšine národa.

Pričlenenie Krymu k Ruskej federácii prebehlo na základe priamej demokracie, keď 90% občanov v referende vyjadrilo svoju vôľu pričleniť sa k Ruskej federácii. No a stalo sa! Bez násilia, bez obetí na ľudských životoch a materiálnych škôd. Anexia vyjadruje násilné začlenenie určitého územia, alebo celého štátu do iného štátneho útvaru pomocou politického, alebo vojenského nátlaku. Typickým príkladom bola anexia, tzv. anšlus Rakúska Nemeckom v roku 1938. Nič podobné sa na Kryme nestalo.

O Rusku americká propaganda denne chrlí správy, že vykonáva expanzívnu politiku voči pobaltským a európskym štátom. Expanzia  v politickom zmysle znamená, výbojné rozširovanie územia a vplyvu štátu, náboženstva alebo regiónu. Ide teda o použitie sily proti inému štátu s cieľom rozšíriť svoje územie, alebo vplyv v iných krajinách. Rusi to nerobia! Stačí si pozrieť mapu sveta a existenciu amerických vojenských základní a každému musí svitnúť, že kto uplatňuje expanzívnu politiku v snahe ovládnuť cudzie územia.

Hrozba ani len náhodou nevychádza z Ruska, ale z USA, ktoré v záujme svojich chúťok po svetovláde, aj na Ukrajine rozpútali vojnový konflikt. Pre svoje ciele donútili k podpore aj predstaviteľov EÚ. Otvorene sa usilujú štáty EÚ postaviť proti Rusku a vyvolať vojnový konflikt.

„Vďaka“ USA, na Ukrajine prebehol štátny prevrat. K moci pod hrozbou zbraní a smrti sa dostali podporovatelia fašizmu a pohrobkovia Banderu. Ukrajina dnes za mimoriadnej pomoci USA a niektorých štátov EÚ balansuje na pokraji priepasti. Oligarchovia aj v čase, keď na východe, Ukrajinec vraždí Ukrajinca, keď zomierajú nevinní ľudia, keď zo zemského povrchu miznú ľudské obydlia, fabriky, školy, nemocnice, materské škôlky, keď státisíce občanov bolo nútené opustiť svoje domovy, sa nevzdávajú svojich ziskov, naďalej medzi sebou vedú súboje o väčší vplyv a moc. Svoje krvavé zločiny naďalej ospravedlňujú bojom za demokraciu, slobodu, vstup do EÚ a NATO. Svoje zločiny falošne zdôvodňujú ruskou hrozbou.

Sloboda a demokracia nemá nič spoločné s nacizmom. Je cynické, že práve v súčasnej dobe v Lotyšsku pochodujú bývalí príslušníci nacistických jednotiek Waffen-SS, v Kyjeve a ďalších ukrajinských mestách sa konajú fakľové pochody na počesť Stepana Banderu, ktorého vojská sa podieľali na likvidácii Poliakov a Židov a po vojne vraždili aj na území bývalej ČSR. Terajšie vedenie Ukrajiny dokonca schválilo návrh, aby Stepan Bandera, bol zobrazený na medaily, ktorou budú oceňovať ľudí, ktorí sa zaslúžili o Ukrajinu. K tomu naozaj netreba nič dodať, iba ak počudovanie, že súčasný fašizmus vychádza z Ukrajiny, Lotyšska, Poľska, Maďarska a Rumunska, štátov, občanov ktorých by bol Hitler vyvraždil v koncentračných táboroch smrti.

Bratovražedná vojna na Ukrajine ani len náhodou nerieši požiadavku ľudí, aby od moci boli odstavení oligarchovia, aby sa postupne zlepšovali životné podmienky, aby bola odstránená z politického a verejného života korupcia, aby boli rešpektované ľudské práva a pod. Nič z toho sa ani po roku od protestov na Majdane a novej vládnej garnitúry nestalo. Naopak! Vojnový konflikt má za následok znižovanie výroby, rast cien, poplatkov, zvýšenie nezamestnanosti, znižovanie platov, dôchodkov a stále väčšie ožobračovanie. Taká je žiaľ realita, ktorú sa za každú cenu vládna moc Kyjeva snaží zastierať. Pravdu však neskryjú za krásne rečičky, že vstupom do EÚ sa situácia zmení. Ak nepristúpia na mierové rokovania s nespokojným východom Ukrajiny, ak nenájdu prijateľnú cestu riešenia nakopených problémov, hlavne v oblasti zahraničnopolitickej orientácie a postavenia Ukrajincov ruskej národnosti, ak budú neustále stupňovať napätie a antiruskú hystériu, ak budú rešpektovať povzbudzovanie USA a EÚ k ozbrojenej konfrontácii s Ruskom, na situácii sa žiaľ nič k lepšiemu nezmení, Ukrajine a Európe hrozí nepredstaviteľná katastrofa.

Je nepopierateľné, že organizácie „Pravý sektor“ a „Sloboda“ ktoré bojovali na Majdane, sú fašistickými organizáciami. Sami o sebe by nič neznamenali, keby za sebou nemali finančnú, morálnu a materiálnu podporu. Viktoria Nulandová, zástupkyňa ministra zahraničných veci USA Johna Kerryho v decembri 2013 prehlásila, že „investovali sme 5 miliárd dolárov, aby sme poskytli ukrajinskému národu budúcnosť, akú si zaslúži“. To je tiež jeden z argumentov, že kto vlastne koho a v záujme čoho podporuje.

Konflikt čím ďalej tým viac, rozdeľuje i samotnú Európu. Dokazujú to mnohé protesty ľudí v jednotlivých štátoch EÚ, ktorý vyjadrujú svoj nesúhlas s vývojom v jednotlivých krajinách. Tie sú však pre svetovú verejnosť prísne utajované.

Mimoriadne vážne sú narušené vzťahy medzi Ruskom a Západom. Ešte viac ich vyhrocujú médiá a rôzni pätolizači USA, svojimi neobjektívnymi informáciami. Od nich sa neustále dozvedáme, že Rusko a prezident Putin je pôvodcom všetkého zla a mimoriadnou hrozbou pre svetový mier. Je to obyčajná lož a účelové klamstvo!

Na porážke Hitlerovského Nemecka niesol najväčšiu ťarchu a najväčšie obete priniesol práve bývalý Sovietsky zväz. Jeho nástupníckym štátom je Ruská federácia. Ich zásluhou Európa už 70. rokov žije v mieri.

Historické fakty nikoho nenechávajú na pochybách, že nie Rusko, ale USA a NATO sú pôvodcami drvivej väčšiny zla a vojnových konfliktov vo svete. Podľa  ustanovujúceho aktu NATO – Rusko, z roku 1997 sa Aliancia zaviazala nerozširovať na území východoeurópskych členských štátov dodatočné stále bojové sily. Tento sľub bol zo strany USA hrubým spôsobom a vedome porušený! Do Východnej Európy bola v súvislosti s Ukrajinou, prepravená ťažká americká bojová technika, vystupňovaná bola aktivita vojenského letectva a námorníctva. Početne boli posilnené jednotky NATO v okolí hraníc Ruskej federácie.

Aj naši pätolizači na ministerstve obrany a v úrade prezidenta, napriek obrovským problémom v školstve, zdravotníctve, výskume, vede, a v ďalších odvetviach, povolili neplánované cvičenie takmer 660 vojakov zo 14 členských štátov NATO, Švédska a Rakúska na našom území. Nacvičovali najťažší spôsob nasadenia taktického letectva v ozbrojených konfliktoch.

Lešť sa stala centrom ďalšieho, najrozsiahlejšieho cvičenia našich, českých, maďarských, poľských a amerických 1300 vojakov, ktorí si vraj overovali pripravenosť jednotlivých členov Aliancie na „kolektívnu obranu.“

 Je trestuhodné, že naši vládni predstavitelia za peniaze daňových poplatníkov sa stávajú poslušnými vykonávateľmi vôle USA a západných štátov EÚ. To sa žiaľ naozaj nedá nazvať inak ako zrada našich národných záujmov a ohrozenie európskeho a svetového mieru! Na takú činnosť im nikto nedal mandát!

  1. september 2001 sa stal zámienkou boja proti terorizmu. Začala vojna v Afganistane, v Iraku, v Líbyi, najnovšie v Sýrii a na Ukrajine. Vo všetkých prípadoch ide o záujmy USA, snahu prepísať históriu a presadiť vlastné geopolitické záujmy. Pod zámienkou boja proti terorizmu USA vedú vojny v narastajúcom počte štátov. Tak kto je vlastne agresor a narušiteľ svetového mieru?!

Konflikt na Ukrajine nebol vyvolaný náhodne. Po rozpade Sovietskeho zväzu sa práve v ňom naplno prejavila snaha USA po svetovláde. Ku svojim koristníckym záujmom im chýba ovládnuť už iba obrovské územie, nerastné a surovinové bohatstvo Ruska a urobiť z neho poslušného služobníka, ako za čias Borisa Jelcina.

Pre naplnenie svojho cieľa, už USA vynaložili nemálo finančných prostriedkov a sú rozhodnuté v svojom úsilí pokračovať za každú cenu. Silou mocou, sa snažia rozpútať ozbrojený konflikt v Európe, proti Rusku. Presviedčajú nás o tom viaceré skutočnosti. Okrem iného aj ostatná provokácia, prechod vojsk z cvičenia v Pobaltí cez územie Česka. To nemožno charakterizovať inak, ako obrovskú propagandistickú akciu, demonštráciu sily a psychologickú prípravou na vojnu.

Pre nás Slovákov, je obrovskou hanbou výrok prezidenta Andreja Kisku počas návštevy v Kyjeve, keď povedal, že nemá žiadne pochybnosti o účasti Ruska vo vojnovom konflikte na východe Ukrajiny. Bez jediného dôkazu dodal: „Myslím si, že každý, kto má dostatočné informácie a nepodľahol ruskej propagande, nemôže mať o tom pochybnosť.“ Zabudol dodať, že on sám, už dávno podľahol propagande USA. Bez hanby a začervenania hovorí: „Majdan bol vyjadrením ľudí, že Ukrajina chce ísť smerom k demokracii, nechce oligarchov, ani úplatky, chce byť súčasťou našej demokratickej Európy.“ Ako si potom vysvetliť, že on sám ako oligarcha si podáva ruky a podporuje oligarchov Ukrajiny, ktorí v záujme vlastného obohacovania a cudzích záujmov, vraždia vlastných spoluobčanov?!

Bratovražedná vojna na Ukrajine ani len náhodou nekončí Minskými dohovormi. USA a ich pochlebovači, ukrajinský oligarchovia, nacionalisti, neonacisti v záujme vlastného obohacovania, na úkor trpiacich Ukrajincov to nedovolia. Aj preto tá obrovská demonštrácia sily po štátoch Európy a osobitne nášho bezprostredného suseda Česka.

Americkí zločinci rozohrali pre nás a Európu, veľmi nebezpečnú hru. Snažia sa nám vtĺcť do hláv, že Rusi sú teroristi, okupanti a naši úhlavní nepriatelia. Je to vymyslená a ničím nepotvrdená lož! Nerešpektovaním dohody medzi ZSSR a USA, rozširovaním NATO smerom na východ, USA opäť začali s rinčaním zbraní, otvorili skutočnú hrozbu európskeho a možno i svetového vojnového požiaru, ktorý si okrem vojnových štváčov, celkom určite nikto nepraje.

Rusi sú veľký, kultúrny,  mocný a plným právom i hrdý národ. Bez neho by Európa v dnešnej podobe nikdy nevznikla a nežila už 70. rokov v mieri. Rusko nie je náš nepriateľ! Našim nepriateľom sú  nenásytní, politici, ktorí sa v záujme svetovlády  chystajú zničiť všetko čo je nám drahé.

Kto má iba trochu rozumu a dokáže ho používať, si musí uvedomiť, že Európa dokáže existovať iba v priateľskom vzťahu s Ruskou federáciou. Iba v jednote so všetkými krajinami ktoré Američania napadli, obsadili, zmasakrovali, sa môže začať skutočné svetové a trvalé obdobie mieru. Urobme všetko čo je v našich silách, aby sme sa postavili na odpor proti americkému svetovému terorizmu ktorý, vedú pod lákavými heslami slobody, humanizmu a demokracie. Vyšlime do celého sveta jasný a zrozumiteľný signál, že sme nestratili súdnosť pre spravodlivosť. Nezabudli sme na obete druhej svetovej vojny, na odkaz SNP a našich osloboditeľov a dobre  poznáme cenu mieru!

Pokoj v duši

02.04.2017

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský [...]

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250476x
Priemerná čítanosť článkov: 3914x

Autor blogu

Kategórie