Založ si blog

Kto to vlastne klame?

Od havárie malajzijského lietadla na Ukrajine s takmer 300 cestujúcimi na palube uplynulo už pár mesiacov. Hneď po havárii americkí a ukrajinskí „odborníci“ s určitosťou tvrdili, že lietadlo bolo zostrelené ruskými armádnymi silami. Pre zdôvodnenie svojho tvrdenia púšťali do éteru rôzne verzie, akými zbraňovými systémami došlo k zostreleniu lietadla, kto tieto zbraňové systémy vlastní a dokáže ich ovládať.

Túto, s prepáčením vymyslenú rozprávku, alebo otvorene povedané lož, však nedokázali doložiť presvedčivými dôkazmi, takže bolo nutné ustanoviť na vyšetrenie havárie medzinárodnú komisiu. Tá má za úlohu prešetriť okolnosti havárie lietadla a svetu vyjaviť skutočnú príčinu havárie. Šetrenie však trvá príliš dlho, napriek tomu, že americké tajné služby a ukrajinskí jastraby sú o príčinách havárie dávno presvedčení. To bola o. i. vraj i príčina, že USA a EÚ sprísnili voči Rusku ekonomické a iné sankcie.

Je v celku zaujímavé, že bez akýchkoľvek relevantných dôkazov USA a na ich nátlak aj EÚ stupňovali sankcie, ktorých cieľom bolo oslabenie Ruského hospodárstva. Ich predpoklady sa celkom nenaplnili. Sankcie sa napokon vo väčšej miere obrátili proti EÚ a hlavne jej slabším štátom, akými sú pobaltské krajiny a štáty bývalého socialistického spoločenstva.

Voľby na Ukrajine vyhlásené na 26.októbra sa však neúprosne blížia. Treba podporiť kyjevských neonacistov a proamerických politikov v predvolebnej kampani. Tak do kampane sa začala intenzívnejšie zapájať doteraz relatívne mlčiaca nemecká tajná služba. Tá tvrdí, že lietadlo zostrelili proruskí separatisti, ktorí ukoristili ukrajinskej armáde protilietadlový systém Buk. Nevadí im, že odborníci tvrdia, že manipulácia s uvedeným systémom je tak zložitá, že to dokážu iba dobre vyškolení odborníci. Správa nemeckej tajnej služby však bola predložená poslancom parlamentu. V správe sa o. i. píše, že Moskva i Kyjev manipulovali s informáciami o leteckej tragédii.

Takéto a podobné informácie, bez potvrdenia medzinárodnej šetriacej komisie považujem za účelové a zavádzajúce. Slúžia na predvolebnú kampaň pred blížiacimi sa voľbami na Ukrajine v ktorých sa usilujú za každú cenu podporiť kyjevských neonacistov, banderovských pohrobkov a USA v boji o svetovládu, ale tiež pred svetovou verejnosťou obhájiť všetky protiruské sankcie a opatrenia.

Možno sa ešte dočkáme, že na pokyn nášho nezávislého prezidenta všetkých občanov a dobrého anjela, naša tajná služba ešte pred ukrajinskými voľbami sa pousiluje vydať „pravdivú správu“ nie len o zostrelení lietadla, ale aj o mierovom úsilí USA, NATO a kyjevských neonacistov.

Pri takýchto informáciách, chtiac nechtiac si človek musí nevyhnutne položiť otázku, že kto v celom tomto prípade vlastne klame? Ten čo i len trochu sleduje medzinárodné dianie tak verím, že pre neho odpoveď nie je zložitá. Západ na čele s USA sa vydal na cestu boja proti Východu. V rámci tzv. globalizácie usilujú si podrobiť všetky slobodné krajiny sveta, aby mohli ovládnuť ich majetok, nerastné a surovinové bohatstvo. V záujme toho sa snažia obkľúčiť Rusko. Kvôli tomu, bola nezákonným spôsobom zvrhnutá legálna vláda na Ukrajine a následne rozpútaná občianska vojna. Kto verí, že ide o nastolenie demokracie na Ukrajine, tak žiaľ podľahol obyčajnému klamstvu a lži.

Západ na čele s USA a NATO šíria svoju teóriu globalizácie prostredníctvom zbraní po celom svete. Vnucujú tak celému svetu svoje videnie sveta. Prostredníctvom Ukrajiny sa usilujú poraziť Rusko, aby sa zmocnili euro – ázijského priestoru, aby ovládli nielen našu planétu, ale celý vesmír! O to im v skutočnosti ide. Chcú to dosiahnuť za každú cenu, i za cenu rozpútania tretej svetovej vojny a preto neváhajú klamať, klamať a ešte raz klamať!   

Pokoj v duši

02.04.2017

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský [...]

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250014x
Priemerná čítanosť článkov: 3906x

Autor blogu

Kategórie