Založ si blog

Ďalšia z provokácií USA

Konvoj americkej armády, ktorý má podľa informácií denníka Pravda prejsť v septembri tohto roku územím Slovenska znepokojuje a rozdeľuje občanov Slovenska. Podľa rezortu obrany tvoriť by ho malo približne 500 vojakov a vyše sto obrnených transportérov. Smerovať by mal z bavorského Vilsecku  do Maďarska.

Podľa Ministra obrany SR Martina Glváča, sa v rámci cvičenia budú slovenskí vojaci zdokonaľovať aj v presune vlastnej techniky po slovenských komunikáciách. Prítomnosť amerického vojska bude vraj len jeho vhodným doplnkom. Je to smutné konštatovanie ministra sociálnodemokratickej vlády, ktorý zrejme z vďačnosti za svoj post tvrdí: „To, že umožníme prechod vojska USA, je najmenej, čo môžeme našim aliančným partnerom ponúknuť.“ Pán minister ako by ani neevidoval rastúci odpor ľudí proti prítomnosti americkej armády na území Európskych štátov práve v čase, keď zinscenovali krízu  a rozpútali občiansku vojnu na Ukrajine, keď sme oslavovali sedemdesiate výročie porážky hitlerovského Nemecka, keď po celej Európe silnejú protivojnové demonštrácie, keď slovenský národ si pripomenul 71. výročie SNP, ktoré sa natrvalo zapísalo do našich novodobých dejín ako ozbrojený odpor slovenského ľudu proti nacizmu, fašizmu, boja za demokraciu, spolužitie národov a mier.

Takýto akt sa nedá hodnotiť inak, ako jedna z ďalších provokácií USA, ako snaha vtiahnuť nás do otvoreného konfliktu s Ruskou federáciou. V záujme svojich koristníckych a geopolitických cieľov, po skončení druhej svetovej vojny po celom svete rozosievajú zlo, stupňujú napätie, vyvolávajú nenávisť, vraždia civilné obyvateľstvo a ničia materiálne hodnoty.

Americká armáda sa tvári ako armáda chrániaca mier. Každý rozumne uvažujúci človek vie, že to nie je pravda! Všade, kde vstúpili odôvodňujúc to vznešenými cieľmi slobody a demokracie, zostali po nich milióny mŕtvych, sirôt, invalidov, nešťastných rodín, zničených nemocníc, škôl, fabrík, a ľudských obydlí, narástla nevraživosť medzi ľuďmi, strach a chudoba.

V boji o svetovládu, sa USA rozhodli ísť ďalej ako Hitler. Cez Ukrajinu sa vydali smerom na Moskvu, aby sa zmocnili aj euro – ázijského priestoru. Ich propaganda sa nesie presne v intenciách bývalého ríšskeho ministra propagandy Josepha Goebbelsa, ktorý povedal: „Stokrát opakovaná lož sa stane pravdou! Čím väčšia lož, tým hlasnejšie ju treba kričať do sveta!“ A presne to Spojené štáty dnes s mimoriadnou intenzitou robia!

Svoje špinavé,  krvou miliónov nevinných ľudí presiaknuté úmysly zaobaľujú do „demokratického šatu.“ Výstižne to charakterizujú slová Vladimíra Putina, ktorý povedal: „Nie sme prekvapení cynizmom Spojených štátov, len mierou toho cynizmu – šikovnosťou prezentovať biele ako čierne , ukázať agresora ako obeť agresie.“

Pre šírenie svojich lží vo svete nachádzajú svojich pochlebovačov, ktorí tie klamstvá, ako napr. anexia Krymu, Ruská hrozba a pod. rozširujú. Objavíme ich takmer vo všetkých masovokomunikačných prostriedkoch, žiaľ i vo verejnoprávnych, akými je RTVS. Radi s nimi operuje tiež pán prezident, ministri silových rezortov vlády socialistov, niektorí páni poslanci NR a pracovníci mimovládnych organizácií, ktorí za mimoriadne dobré platy, neváhajú ohlupovať národ, hlavne mládež bez toho, že by si uvedomili, že idú proti väčšine národa, ktorá si nepraje cudzie vojská na našom území a už vôbec, otvorený konflikt s Ruskou federáciou.

Zvedavosť ľudí je všade na svete celkom prirodzená vlastnosť. Veď kto by nemal záujem na vlastné oči vidieť techniku americkej armády? Je preto pozoruhodná aktivita mnohých redaktorov masovokomunikačných prostriedkov, ktorí už teraz propagandisticky zneužívajú túto ľudskú vlastnosť, aby verejnosť presviedčali, že v Česku americký konvoj privítalo množstvo ľudí ako „prichádzajúcich priateľov a nositeľov mieru.“ Zabúdajú dodať, že konvoj strážilo množstvo vojakov a policajtov, a aby sa zvedavci dostali čo najbližšie, tak si na pomoc zobrali americké vlajky a iné symboly. Tým ani náhodou nechcem povedať, že medzi nimi boli i takí, ktorí vojakov vítali. Veď nechýbalo ani rozdávanie koláčikov a iných predmetov, pitie nápojov, čo len dokazuje, že to bolo z určitých kruhov organizované, obdobne ako na Majdane, hoci aj priamo pracovníkmi americkej ambasády. Tak to bude, ak tomu nezabránime, celkom určite prebiehať aj počas prechodu cez naše územie. Mnohí pätolizači USA sa už teraz tešia a pripravujú vítacie orgie. Paradoxné je, že teraz mlčia všetky mimovládne  a ochranárske organizácie, ako by z prechádzajúcich vozidiel USA vychádzali spaliny ozdravujúce a osviežujúce naše životné prostredie.

Kto zažil príchod Nemeckej Hitlerovskej armády do ČSR v roku 1938, alebo vzhliadne dobové filmy a fotografie, určite mi dá za pravdu, že aj vtedy ulice lemovali stovky zvedavcov, medzi ktorými boli nadšenci, ale i odporcovia. Tak tomu bolo i v roku 1968. Tak je tomu prirodzene i dnes a bude i v budúcnosti.

Kto čo len trochu sleduje situáciu, musí uznať, že sú mimoriadne vážne narušené vzťahy medzi Ruskom a Západom. Ešte viac ich vyhrocujú médiá a rôzni pätolizači USA, svojimi neobjektívnymi informáciami. Od nich sa neustále dozvedáme, že Rusko a prezident Putin je pôvodcom všetkého zla a mimoriadnou hrozbou pre svetový mier. Je to obyčajná, ničím nepodložená a účelová lož! Stačí si pozrieť mapu sveta a existenciu amerických vojenských základní a každému musí byť jasné, že kto uplatňuje expanzívnu politiku v snahe ovládnuť cudzie územia.

Konflikt čím ďalej tým viac, rozdeľuje i samotnú Európu. Dokazujú to mnohé protesty ľudí v jednotlivých štátoch EÚ, ktorý vyjadrujú svoj nesúhlas s vývojom v jednotlivých krajinách. Tie sú však pre svetovú verejnosť prísne utajované.

Pre naplnenie svojho cieľa, USA už vynaložili nemálo finančných prostriedkov a sú rozhodnuté v svojom úsilí pokračovať za každú cenu. Pre nás a Európu rozohrali, veľmi nebezpečnú hru. Snažia sa nám nasilu vtĺcť do hláv, že Rusi sú teroristi, okupanti a naši úhlavní nepriatelia. Boli to práve USA, ktoré nerešpektujú dohody medzi ZSSR a USA. Rozširovaním NATO smerom na východ, opäť začali  rinčať zbraňami, otvorili skutočnú hrozbu európskeho a možno i svetového vojnového požiaru, ktorý si mierumilovní ľudia neprajú.

Rusi sú kultúrny,  mocný a plným právom i hrdý národ. Bez neho by Európa v dnešnej podobe nikdy nevznikla a nežila by už vyše 70. rokov v mieri. Rusko nie je náš nepriateľ! Našim nepriateľom sú  politici, ktorí v záujme svetovlády neváhajú  zničiť všetko čo je nám drahé.

Kto má aspoň trochu rozumu vie, že Európa dokáže existovať iba v priateľskom vzťahu s Ruskom. Iba v jednote so všetkými krajinami ktoré Američania napadli, obsadili, zmasakrovali, sa môže začať skutočné svetové a trvalé obdobie mieru. Nedajme sa klamať! Postavme sa na odpor proti americkému svetovému terorizmu. Vyšlime do celého sveta jasný a zrozumiteľný signál, že sme zostali verní odkazu protifašistického boja našich otcov a mám v slávnom SNP a nestratili sme súdnosť pre spravodlivosť.

Odmietnime prechod vojsk USA cez naše územie! Je to v záujme väčšiny nášho národa, v záujme slovanstva a zachovania svetového mieru!

 

Pokoj v duši

02.04.2017

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský [...]

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250253x
Priemerná čítanosť článkov: 3910x

Autor blogu

Kategórie