Založ si blog

Utečenecká kríza, príčiny, zámer a možné riešenie

Už celé mesiace, 24 hodín denne, sme kŕmení problémami utečeneckej krízy. Niet pochýb, že je to najväčšia kríza od skončenia druhej svetovej vojny. Všetci hovoria iba o dôsledkoch, snažia sa pôsobiť na city ľudí, ale cielene zamlčujú jej podstatu, spočívajúcu vo všeobecnej kríze kapitalizmu, že je konkrétnym dôkazom imperialistickej chamtivosti po ziskoch, bez ohľadu na to, z akých zdrojov pramenia.

Jedným z dôkazov bol útok na Irak. Vtedy USA a ich spojenci svorne omieľali, že útok je nutný, lebo vraj Husajn je diktátor a vlastní zbrane hromadného ničenia. Nikoho z nich netrápilo a netrápi, že tie sa tam dodnes nenašli. Napriek tomu, vykonali vopred naplánované dielo skazy. Klamali svetovú verejnosť tvrdením, že do Iraku priniesli slobodu a mier. Nakrútili dokonca videá, ktorými ohlupovali svet, ako ich Iracký ľud víta, ako osloboditeľov prinášajúcich vytúženú slobodu, mier, demokraciu a ľudské práva. Dodnes sa z Iraku nestiahli, za svoje klamstvá, lži, vraždy a zločiny sa neospravedlnili a neuhradili napáchané škody. To však obhajcom americky chápanej slobody a demokracie, nevadí a neprekáža. Naopak, do nekonečna opakujú, že to bolo nutné a správne. Rozumne uvažujúci ľudia však vedia, že je to o. i. jasný a neklamný dôkaz, že išlo o zisky vojensko-priemyselného komplexu a ovládnutie prírodného bohatstva Iraku. Taká je žiaľ krutá realita!

Aj v otázkach Sýrie si USA bez akejkoľvek hanby vymysleli klamstvo v podobe chemických zbraní a diktátorského režimu Bašára Asada. Už zabudli, že najväčšiu chemickú vojnu v celej histórii ľudstva viedli práve oni vo Vietname, kde zdrogovaní americkí žoldnieri  sa zabávali na tom, ako horí živé ľudské telo. Ohavná, hyenám podobná zábava! Vo Vietnamskej vojne zavraždili viac ako šesť miliónov Vietnamcov brániacich svoju vlasť a suverenitu. USA svoju imperialistickú podstatu obhajujú za každú cenu. Pomáhajú im v tom žiaľ i niektorí  predstavitelia EÚ.

Priamu zodpovednosť za zničenie Iraku, Afganistanu, Juhoslávie, Sýrie, Líbye a ďalších krajín nesú hlavne USA, ale tiež Francúzsko, Taliansko, Španielsko, Nemecko a  V. Británia. To potvrdzuje skutočnú podstatu kapitalizmu, ktorý nedokáže žiť bez vykorisťovania a vykrádania iných krajín.

V tom spočíva aj samotná podstata byrokratického rozhodnutia úradníkov Európskej komisie o utečeneckých kvótach. je to cielená aktivita obhajujúca imperializmus. Ich vôbec nezaujíma, čo sa deje so ziskami, ktoré si privlastňujú „obhajcovia ľudských práv“ v krajinách v ktorých spôsobili rozvrat, zničili systém a vytvorili podmienky pre nepokoj, vzájomné osočovanie, vraždy, aby napokon vyvolali utečeneckú krízu.

Nepriznávajú, že mnohé krajiny vrátane Francúzka, neprestávajú teroristickým skupinám poskytovať politickú a inú podporu v Sýrii a v celom regióne. Dôsledkom takéhoto počínania sú i teroristické útoky v Paríži, ktoré si žiaľ, vyžiadali 132 ľudských životov nevinných ľudí a stovky zranených, z ktorých mnohí sú ešte stále v priamom ohrození života. Je to najhorší teroristický útok v dejinách Francúzka, a dá sa celkom určite predpokladať, že nie posledný.

Človek vyjadruje ľútosť nad nevinnými civilnými obeťami ľudí nie len vo Francúzsku, ale vo svete vôbec. Zároveň sa zamýšľa nad postojom niektorých politikov EÚ, ktorí obhajujú cudzie záujmy, kritizujú a odcudzujú politikov (Orbán, Fico a ďalší), ktorý neváhali otvorene rozprávať o bezpečnostných rizikách, ktoré zo sebou prinášajú utečenci a dožadovali sa dôsledného stráženia schengenského priestoru pred neindetifikovateľnými  utečencami. Dnes sa potvrdzuje, že mali pravdu, ale ich kritiku zo šírenia strachu a nedostatku solidarity nikto neväzme späť, neprizná omyl a chybné rozhodnutia!

Do Európy za necelý rok prišlo vyše milióna utečencov a ďalší sú zoradení v húfoch a čakajú na dosiahnutie cieľa. Koľkí z nich majú za úlohu rozpútať podobné peklo v ktoromkoľvek kúte Európy?! Dnes to určite nikto povedať nevie! Je však zarážajúce a trestuhodné zároveň, že niektorí politici EÚ, ale aj u nás, svojimi vyjadreniami dávajú na vedomie, že koho záujmy obhajujú.

Vinníkmi tragédií na európskom kontinente sú jednoznačne politici, ktorí boli aktérmi nepokojov na Blízkom východe, ktorí vyzbrojili a podporovali rôzne, údajne vlastenecké (opozičné) skupiny, ktoré sa násilím pokúšali dostať k moci a tak rozvrátili život vo vlastných krajinách. Vinníkmi sú politici, ktorí neuváženým spôsobom, svojimi verejnými vystúpeniami spôsobili nekontrolovateľný, masový pochod imigrantov do krajín EÚ. Vinníkmi sú politici, ktorí nezabránili nedovolenému prekračovaniu hranice EÚ. Stručne povedané,  vinníkmi sú všetci tí politici EÚ, ktorí stavajú cudzie záujmy nad národné záujmy krajín, ktoré reprezentujú.

Problémy utečeneckej krízy nemôžu vyriešiť žiadne kvóty, ale iba odstránenie jej príčin. O ich odstránenie by sa mali predovšetkým postarať tí, čo ju spôsobili. Bolo by to celkom prirodzené a čestné. Namiesto toho, kapitalizmus opäť ukazuje obrovský egoizmus, pokrytectvo a faloš, keď dôsledky svojich činov sa snaží hodiť na plecia tých, z ktorých aj v súčasnosti ťaží a svoj nespravodlivý systém udržiava pri živote. To bol tiež jeden z hlavných dôvodov, prečo v roku 2004 tak masovo rozšírili EÚ o Česko, Estónsko, Cyprus, Líbyu, Lotyšsko, Maďarsko, Maltu, Poľsko, Slovensko a Slovinsko. O tri roky o Bulharsko a Rumunsko a v roku 2013 o Chorvátsko.

Rozumne uvažujúcim ľuďom je dnes úplne jasné, že také masové rozširovanie EÚ nebolo za účelom vzájomnej pomoci a spolupráce, ako bývalá RVHP, ale slobodný pohyb tovaru, kapitálu a osôb, bol mimoriadne lišiacky vymyslený na zamaskovanie samotnej podstaty. Pod taktovkou USA to bola vedomá legalizácia koloniálneho systému v strede európskeho priestoru. Konečným cieľom je úplná likvidácia EÚ a nastolenie tzv. nového svetového poriadku, ktorý si kladie za cieľ, ovládnuť svet prostredníctvom finančných zdrojov. Svedčí o tom o. i. aj skutočnosť, že nožnice medzi bohatými a chudobnými sa vo svete naďalej roztvárajú. Stačí spomenúť, že 7% ľudí vo svete vlastní 90% majetku sveta. Najväčší počet najbohatších ľudí, až 42% žije práve v USA. Pre dosiahnutie cieľa spôsobujú chaos a nevraživosť všade, kde je pokoj, poriadok, prosperita a dôstojný život. Usilujú o vyvolanie chudoby tým, že štáty nútia do nezmyselných reforiem, privatizácie a tým ich nútia zvyšovať dlh. Aby boli schopné splácať úroky veriteľom, (cudzím bankám, peňažným ústavom a nadnárodným korporáciám) sú nútené stále vo väčšej miere okrádať vlastných ľudí.

Znie to neuveriteľne, ale je to skutočne tak! Keby to tak nebolo, nemohli by beztrestne do špiku kosti využívať našu lacnú pracovnú silu, aby ňou vyrobené výrobky predávali oni a nie tí ktorí ich vyrobili. Nemohli by k nám dovážať a predávať menej hodnotné potraviny. Nemohli by zlikvidovať našu obchodnú sieť, ničiť a znehodnocovať naše polia, lesy, vodné a prírodné bohatstvo. Nemohli by nás nútiť kupovať ich zbrane, menej kvalitné ako tie čo sme vyrábali, alebo vlastnili v rámci Varšavskej zmluvy a pod. Neštvali by nás proti Slovanským národom, osobitne proti Rusku, napokon i  samých proti sebe, len preto, aby spôsobili chaos, nepokoj, nevraživosť a podporu rôznym extrémistickým, neofašistickým elementom a skupinám. Nemohli by potichu, bez vedomia a za chrbtom verejnosti, pripravovať k podpisu najprísnejšie utajovanú zmluvu o transatlantickom partnerstve v oblasti obchodu a investíciách, medzi USA a EÚ (známu pod skratkou TTIP), ktorá znamená naše zotročovanie vo vlastnej domovine.

TTIP je hrozbou pre potravinárstvo, kozmetiku, zdravie našich občanov, ale aj pre najdôležitejšie ekonomické a sociálne ukazovatele (zamestnanosť, mzdy, sociálne istoty, hospodársky rast). Mnohé jej dôsledky sú prísne utajované! Európa má ďaleko vyššie sociálne, zdravotné a enviromentálne štandardy ako USA. Napr. 70% amerických potravín obsahuje geneticky modifikované potraviny. 40% obsahuje chemikálie, ktoré narúšajú ľudský hormonálny systém. Viac ako 90% hovädzieho mäsa je vyprodukované pomocou rastových hormónov, ktoré môžu spôsobovať rakovinu a pod. Špičkoví politici EÚ o tom zaryto mlčia! Na úkor vlastných občanov, preferujú záujmy USA! Pomocou zmluvy by náš priestor zahltili zdraviu škodlivé potraviny. Nadnárodným korporáciám v zmluve pripravujú mimoriadne výhody, keď zisky z biznisu sú prvoradé a majú byť nadradené nad národné záujmy.

Ponovembroví mocipáni ako jednu z obrovských výhod členstva v EÚ vyzdvihujú poskytovanie euro fondov. Nikto však nespomenie, že sú to prakticky peniaze, ktoré zarobili aj na našom vykorisťovaní. Tie si od nás beztrestne vyvážajú, aby nám z nich mizivé percento veľkodušne ponúkli späť, podľa nimi stanovených podmienok. Naoko je to prejav solidarity a nezištná pomoc. V skutočnosti ide o zdokonaľovanie podmienok, ako nás naďalej a vo väčšej miere vykorisťovať. Taká je žiaľ skutočná pravda, na ktorú upozorňoval už V. I. Lenin keď hovoril, že parazitovanie je sofistikované a navonok sa javí ako nezištná a veľkorysá pomoc. Otázkou však ostáva, že pomoc pre koho?! Odpoveď, jednoznačne odhalí zmysel a podstatu takejto pomoci.

Najsmutnejšie na celej hre v rámci EÚ, vrátane utečeneckej krízy je jej zákulisie. Priamu zodpovednosť za jej spustenie majú USA, ktorým verne sekundujú štáty EÚ Francúzsko, Taliansko, Španielsko, Nemecko a V. Británia. Je to tradičné zoskupenie kolonizátorov. Ich lídri dokazujú, že rabovanie iných štátov majú hlboko zakorenené v krvi. Potvrdzuje to samotnú podstatu kapitalizmu, ktorý sa za každú cenu snažia udržať pri živote. Aj preto, alebo práve preto, oni určujú pravidlá hry, podľa ktorých musia tancovať novoprijaté štáty EÚ. Nie pre rozvoj a blaho všetkých, ale predovšetkým ich samotných. Sú si veľmi dobre vedomí, že malé štáty musia poslúchať. Ak si dovolia s niečím nesúhlasiť, na čom sa veľkí hráči dohodnú, hneď hrozia sankciami.

Niet najmenších pochýb, že utečenecká kríza je jedným z prejavov všeobecnej krízy kapitalizmu. V celej histórii ľudstva, každý vrchol všeobecnej krízy končil vojnou. Aj v súčasnosti je naozaj veľa dôvodov sa obávať, že sa k tomu skutočne schyľuje. Nie, nie je to ani len náhodou žiadne strašenie. Je to holý fakt! Ukrajina už zmenila svoju vojenskú doktrínu. V nej označuje Rusko za najväčšieho nepriateľa a agresora. NATO, pod priamym vedením USA sa mimoriadne usiluje v Poľsku, v pobaltských štátoch, ale aj u nás rozmiestniť svoju armádu, uzavrieť kruh okolo Ruska, aby boli pripravení, ak dostanú povel, zaútočiť. A postupne, napriek odporu obyvateľstva, prostredníctvom kolaborujúcich politikov sa im to darí. Boli sme i priamymi svedkami provokačných akcií žoldnierov USA, keď sa bezplatne a beztrestne presmrádzali po našich verejných komunikáciách. Mali sme možnosť v priamom prenose vidieť ich militaristické krvilačné chúťky.

Je chváli hodné, že napriek prozápadným politikom a mimovládnym organizáciám, ktorí sa im usilovali zorganizovať veľkolepé privítanie, väčšina našich ľudí odignorovala prechod Americkej armády cez naše územie. Značná časť nebojácne, otvorene a manifestačne dala najavo vôľu väčšiny národa, že na našom území ich nepotrebujeme a nie sú u nás vítaní. Donútili ich, ale aj našich politikov rozhodnúť, že ďalšie presuny cez naše územie budú organizovať iným spôsobom.

Pre  dosiahnutie cieľa hľadajú neustále nové a účinnejšie prostriedky, aby v bohatej Európe dosiahli čo najväčší chaos, aby napokon mohli vystupovať ako spasitelia, ktorí si nás takýmto spôsobom podmania a zotročia. Rozhodli sa to dosiahnuť prostredníctvom miliónov najatých ľudí na blízkom a strednom východe a v Afrike. Tu vojenskými zásahmi narušili stabilitu, spôsobili obrovskú chudobu a chaos, aby tam žijúcim ľuďom, následne zaplatili cestu do bohatej Európy. Nasľubovali im v Európe množstvo výhod a donútili ich v celých húfoch, vydať sa za lepším životom. Prostredníctvom nich, na naše územie vysielajú islamských bojovníkov s jedným jediným cieľom: rozvrátiť Európu, vyvolať chaos a ozbrojený konflikt, najlepšie proti Rusku . Už teraz, ojedinele a zatiaľ aj veľmi nesmelo to utečenecké hordy v jednotlivých štátoch dávajú cítiť. To skutočné peklo v podobe teroristického útoku v Paríži, nás ešte len čaká!

Aj preto, proti skutočným teroristom treba bojovať zo všetkých síl, jednotne, rozhodne a spoločnými silami. Nie podľa scenára USA, na základe akýchsi zmlúv a  článkov NATO a EÚ, ale na základe rozhodnutí jediného na to určeného orgánu a tým je OSN. Terorizmus nie je hrozbou iba pre členské štáty NATO a EÚ, ale rovnako aj pre Ruskú federáciu (čoho sme už očitými svedkami), a napokon pre všetky štáty sveta. Tu nemôže platiť to známe falošné americké, že s tým nie a s tým áno! Terorizmus je možné poraziť iba spoločným úsilím a postupom všetkých štátov sveta, lebo pre všetkých je rovnako nebezpečný a škodlivý.

Pätolizači USA a mnohí ponovembroví dobrodruhovia určite budú oponovať a tvrdiť, že je to obyčajné strašenie, proti ktorému sa treba postaviť a namiesto strašenia utečencom poskytnúť všemožnú pomoc a solidaritu. Pozrime sa však pravde priamo do očí! Kade sa do Európy valí tá obrovská vlna utečencov? Milióny prichádzajú cez úmyselne finančne zdevastované Grécko, cez malé, obrany neschopné balkánske štáty, násilne rozbitú Juhosláviu. Tieto štáty sa im v žiadnom prípade nedokážu ubrániť. Je správne, že práve preto je im z našej strany poskytnutá pomoc prostredníctvom policajtov. To však nie je konečným riešením. Ak by sa moslimskí utečenci v toľkých množstvách rozhodli v týchto krajinách zostať, úplne by ich ovládli. A nie len ich, ale aj ďalšie malé štáty, Slovensko nevynímajúc.

Preto bola zámerne rozbitá Juhoslávia. Preto rozdelenie  Československa a rozpad Sovietskeho zväzu. Preto Majdan  a investícia USA vo výške 5 miliárd dolárov, aby bola vyvolaná občianska vojna a došlo k destabilizácii a desaťtisícom obetí. Tak ako inde, aj Ukrajina musí byť rozbitá, vykradnutá a vydaná na oltár novému svetovému poriadku. Tak si to naplánovali, tak si to želajú tí, čo po svete rozosievajú nepokoj a vzájomnú nevraživosť v záujme udržania svojho, vraj slobodného a demokratického systému, ktorý chcú v nútiť všetkým národom sveta, aby konečne ovládli svet. To je ich odveký sen a pre jeho realizáciu sú ochotní urobiť čokoľvek, rozpútať aj tretiu, ľudstvo zničujúcu svetovú vojnu.

Ponovembroví mocipáni, bez rozdielu či ide o pravicu, alebo ľavicu, ľahkovážne znevážili a vysmiali marxistické učenie. Za 26 rokov zúriacej slobody a demokracie u nás, teraz aj priamo na utečeneckej kríze, veľmi názorne vidieť, že marxistické učenie zostáva neprekonané. Jeho interpretácia sveta bola a aj naďalej zostáva pravdivá a neprekonaná!

Jeden z troch najvšeobecnejších zákonov marxistickej dialektiky je zákon kvantitatívnych zmien v kvalitatívne. Zákon hovorí o tom, ako postupným zvyšovaním kvantity sa celkom určite zmení kvalita daného javu, alebo veci. V premietnutí utečeneckej krízy, je veľmi ľahko pochopiť, ako z kresťanského Slovenska sa môže stať celkom iná krajina.

Premena celej Európy môže byť oveľa rýchlejšia ako si vôbec dokážeme predstaviť. Masa utečencov je časovanou demografickou bombou, ale tiež biologickou zbraňou. Utečenci prinášajú so sebou nie len svoje náboženstvo, kultúru a zvyky, ktorých sa mnohí nemienia vzdať, ale aj svoju bakteriálnu a výrusovú vybavenosť. To je neodškriepiteľný, mimoriadne vážny a varujúci fakt!

Jediná možná záchrana Európy v tejto hrozivej situácii je, aby ľudia a národy v nej žijúce sa zjednotili (ak už nie je neskoro), jednoznačne odmietli super tajné dohody typu TTIP a postavili sa proti geopolitickému ovládnutiu sveta darebáckym a zločineckým systémom USA, proti bláznom, ktorí chcú uvrhnúť svet do vojnovej, svet likvidujúcej katastrofy.

 

Pokoj v duši

02.04.2017

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský [...]

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

Julija Navaľná

Vláda v Kyjeve robí chybu. Väčšina Rusov nechce vojnu, len Putin áno, Ukrajinci to chápu, vyhlásila Navaľná

18.04.2024 13:28

Odpovedala, či považuje za jeden zo svojich cieľov nájsť spoločnú reč s vedením Ukrajiny.

Jaroslav Haščák

GP podľa Haščákovho advokáta potvrdila, že špeciálna prokuratúra sa nezmohla na férové preskúmanie obvinenia pre Gorilu

18.04.2024 13:23

Advokát finančníka dúfa, že čakanie na skutočné a nielen formálne prejednanie sťažnosti voči obvineniam v kauze sa nestane "čakaním na Godota".

Nemecko Halle Súdy Höcke AfD Proces Začiatok

Vplyvný politik Alternatívy pre Nemecko Höcke stojí pred súdom, dôvodom je zakázané nacistické heslo

18.04.2024 13:12

"Nacista, nacista," skandoval na Höckeho dav niekoľko stoviek demonštrantov, ktorí sa zhromaždili pred súdnou budovou.

USA Poľsko Duda Trump Stretnutie

Poľský prezident Duda si pochvaľuje priateľské stretnutie s Trumpom

18.04.2024 12:24

Hovorili aj o Dudovom návrhu, aby členovia NATO zvýšili svoje výdavky na obranu na tri percentá svojho hrubého domáceho produktu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250231x
Priemerná čítanosť článkov: 3910x

Autor blogu

Kategórie