Založ si blog

Šebej a Gobelsovská propaganda

„Proti deštruktívnemu vplyvu dezinformácie a propagandy treba v záujme zachovania slobody bojovať.“ Tvrdí predseda zahraničného výboru NR SR a člen strany vládnej koalície Most – Híd, František Šebej.

Bez hanby tvrdí, že Rusko šíri nepravdu a dezinformácie, aby negatívne ovplyvnili našich ľudí v nazeraní na EÚ, NATO, našich nových spojencov po roku 1989 a pod. Podľa neho, konečným cieľom Ruskej federácie je, aby Európska únia prestala byť jednotná a aby sa čo najviac krajín dostalo pod vplyv Ruska. Bez začervenania ako Slovák a Slovan zároveň tvrdí, že Rusko je väčšou hrozbou ako terorizmus islamistov. Typická propaganda Západu v duchu Gobelsovského, že „Stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou.“

Poďme sa teda pozrieť na objektívnosť a pravdivosť tvrdení pána Šebeja.

Vyrastal som v povojnovom období i keď o niekoľko rokov starší ako pán poslanec Šebej. Som presvedčený, že rovnako pamätáme, ako nás v škole ale tiež mimo nej učili vlastenectvu, spolupatričnosti s inými národmi a národnosťami v záujme pokroku, zachovaniu svetového mieru, ktorý vďaka a predovšetkým zahraničnej politike ZSSR ale tiež existencii svetovej socialistickej sústavy v Európe, s výnimkou časti Balkánu a dnes aj Ukrajiny, trvá už vyše sedemdesiat rokov.

Určite i on mal možnosť poznať, že kapitalistický systém na čele s USA po skončení druhej svetovej vojny, vznikom ľudovodemokratických štátov v strednej a východnej Európe, vystupňoval svoj boj a robil všetko, aby znemožnil ich spoluprácu a hospodársky rast. V záujme toho, USA neváhalo priniesť obrovské finančné, ale tiež obete na ľudských životoch. Jasne o tom píše britský novinár Stewart Steven vo svojej knihe Výbušnina: Operace CIA Splinter Factor. V nej hovorí o priamom podiele americkej CIA na procesoch v päťdesiatych rokoch v Maďarsku, Poľsku, Bulharsku a v Československu. Odhaľuje prečo práve Československo bolo najviac postihnuté v záujme globálnej stratégie americkej politiky. Nezamlčuje ani podiel Sovietskeho zväzu na týchto tragických udalostiach. Fakty uvádzané v knihe vrhajú úplne iné svetlo na politiku USA, ako sa ju dnes mnohí ľudia podobní Františkovi. Šebejovi snažia vykresľovať. (Knihu Výbušnina vydalo nakladateľstvo Sakko, Praha 1991.)

Odporúčam prečítať tiež Direktívu Allana Dullesa, riaditeľa CIA a šéfa tajnej rozviedky USA, prednesenú v Kongrese Spojených štátov už v roku 1945 pod veľavravným názvom: „Doktrína proti Rusku a jeho satelitom.“ Čitateľ na konkrétnej situácii u nás, môže posúdiť, že ciele Doktríny sú nie len v našich podmienkach realizované takmer do bodky.

Harvardský plán a Houstonský projekt, si tiež postavili jednoznačný cieľ, postupne narušiť a zlikvidovať úspešný postup krajín socialistického spoločenstva.. To sa im žiaľ, v bývalom Československu v novembrovom ošiali 1989 a v ponovembrovom chaotickom vývoji, v celku úspešne za pomoci zradcov a zapredancov podarilo a žiaľ i naďalej darí.

Po preštudovaní uvedených materiálov, každý rozumne uvažujúci človek ich zrovná zo skutočnosťou a jednoznačne pochopí, kto vlastne je a čo sleduje USA, kto rozoštváva národy sveta, v záujme svojich geopolitických a mocenských a svet ovládajúcich záujmov!

Napokon, tvrdenie poslanca Šebeja, že Rusko je hrozbou pre Európu a svetový mier, jednoznačne vyvracajú mnohé skutočnosti.

Po kontrarevolúcii v roku 1989 sme sa odklonili od nášho blízkeho spojenca a hlavného garanta zachovania mieru v Európe – Sovietskeho zväzu. Našim „bratom“ a „najvernejším“ spojencom sa stali USA.

Pre zaujímavosť a objektivitu si pripomeňme, že kým Rusko má mimo svojho územia jednu vojenskú základňu v Sýrii, tak USA ich má 155 po celom svete. Kým Rusko súhlasilo s rozpustením Varšavskej zmluvy a s návratom štátnej samostatnosti viacerých bývalých republík ZSSR, tak NATO na čele s USA sa rozrástlo o bývalé členské štáty Varšavskej zmluvy, Slovinsko a chystá ďalšie rozširovanie o Čiernu horu a pod.

Rusko je dnes obkľúčené armádami USA, hoci sú nazývané ako armády NATO. NATO a USA neustále pri tom zdôrazňujú, že budovanie základní NATO v Európe nie je namierené proti Rusku, s ktorým chcú udržiavať dobré, priateľské vzťahy.

Šebej a ďalší zradcovia a pochlebovači USA, označujú Rusko za agresora. Je to nehorázna a drzá lož! Ako by sa asi Šebej a jemu podobní cítili, keby im ich susedia na jednej strane neustále zdôrazňovali, že majú záujem na dobrých susedských vzťahoch, ale pri ich plote by budovali guľometné hniezda, v záujme obrany pred nepriateľom a možným napadnutím?

Z úst podobných ľudí, ale i s médií denne počúvame, že Rusko je nepriateľom EÚ, že pre jej členské štáty predstavuje hrozbu a v záujme toho robí svoju propagandu. Za propagandu vôbec nepovažujú tvrdenia USA a ich samotných, ktoré podporujú žiaľ okrem tlače i verejnoprávne médiá, že rozširovanie základní USA  vo východnej Európe je v záujme obrany pred možným napadnutím zo strany Ruska. V tejto súvislosti sa Rusku pripisuje anexia Krymu. Pritom je úplne jasné, že Krym v minulosti patril Rusku a navyše na Kryme prebehlo úspešné referendum o jeho pripojení k Ruskej federácii v ktorom sa viac ako 96% vyjadrilo za pričlenenie k RF. USA referendum spochybnila a sústavne spochybňuje.  Nespochybňujú však referendum v Kosove, ktoré bolo skutočne násilím odtrhnuté, alebo referendum o odtrhnutí Čiernej Hory. Nespochybňujú to hlavne preto, že v oboch prípadoch to sami organizovali v ich vlastnom záujme.

Skúsenosti ukazujú, že od skončenia druhej svetovej vojny, hlavne po zjednotení Nemecka, USA nejde ani len náhodou o presadenie ľudských práv, slobodu a demokraciu, pre ktoré hodnoty, prostredníctvom NATO zdevastovali už mnohé krajiny sveta a vyvraždili milióny nevinných ľudí. To čo v skutočnosti USA prinášajú, je rozdeľovanie štátnych útvarov a občianske vojny. Cieľ je jasný: Čím viac krajín roztrhajú na kúsky a vyvolajú v nich nepokoje, vzájomné hašterenie, tým mocnejšie Spojené štáty budú.

Americkí zločinci a NATO rozohrali pre ľudstvo sveta veľmi nebezpečnú hru. V boji o svetovládu, sa USA rozhodli ísť ďalej ako Hitler. Cez Ukrajinu, pobaltské štáty a niektoré štáty EÚ sa vydali smerom na Moskvu, v snahe zmocniť sa tiež euro – ázijského priestoru. Svoje špinavé, krvou miliónov nevinných ľudí presiaknuté úmysly zaobaľujú do „demokratického šatu.“ Výstižne to charakterizujú slová Vladimíra Putina, ktorý povedal: „Nie sme prekvapení cynizmom Spojených štátov, len mierou toho cynizmu – šikovnosťou prezentovať biele ako čierne, ukázať agresora ako obeť agresie.“

Pre šírenie svojich lží, vo svete nachádzajú svojich pochlebovačov, ktorí tie klamstvá, ako napr. anexia Krymu, Ruská hrozba a pod. rozširujú. Objavujú sa takmer vo všetkých masovokomunikačných prostriedkoch, žiaľ že i vo verejnoprávnych ako je RTVS. Rád s nimi operuje tiež prezident, okrem Šebeja i niektorí ďalší poslanci NR SR, pracovníci mimovládnych  organizácií a ďalší, ktorí za mimoriadne vysoké platy, neváhajú ohlupovať národ, hlavne však mladú generáciu bez rešpektovania toho, že idú proti väčšine národa.

Kto má rozum a dokáže ho používať, musí si uvedomiť, že Európa dokáže existovať iba v priateľskom vzťahu s Ruskou federáciou. Je to v záujme väčšiny nášho národa, v záujme slovanstva a zachovania svetového mieru!

 

Pokoj v duši

02.04.2017

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský [...]

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250277x
Priemerná čítanosť článkov: 3911x

Autor blogu

Kategórie