Založ si blog

Zradcovia národných záujmov

Skúsenosti za ostatných 25 rokov nemôžu nikoho nechať na pochybách, že západným štátom ide jednoznačne o nové usporiadanie sveta, podľa predstáv „najdemokratickejšej“ krajiny sveta USA.

Zvýrazňovaním ušľachtilých cieľov slobody a demokracie USA zinscenovali Majdan a ozbrojený konflikt na Ukrajine. Iba slepý, alebo ten čo nechce, nevidí, že americký neonacizmus vyvoláva vo svete stále nové a nové ohniská nepokojov a ozbrojených konfliktov, v záujme svojich koristníckych a geopolitických záujmov, nehľadiac na obete civilných obyvateľov, tragédie celých rodín a obrovské materiálne škody.

Je nad slnko jasnejšie, a história to potvrdzuje, že žiadne ozbrojené konflikty a ekonomické sankcie nemôžu viesť k spravodlivému riešeniu krízových situácií kdekoľvek vo svete a teda ani na Ukrajine.

Je preto absurdné, že páni politici Frešo, Kaník, F. Šebej, M. Vašáryová, Kukan a ďalší, zaslepene obhajujú cudzie záujmy, ekonomické sankcie, ktoré vedú k ešte väčšiemu ožobračovaniu ľudí. Robia tak napriek porušovaniu Ústavy SR a sľubu poslanca NR SR v ktorom sa hovorí: „Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme jej občanov….“ Je zarážajúce a trestuhodné zároveň ako vedome, bez akýchkoľvek zábran daný sľub priamo na rokovaní parlamentu porušujú.

Páni poslanci vedome klamú verejnosť keď podporujú ukrajinský režim banditov a prezidenta Petro Porošenka, ktorý už i sám prichádza na to, že Ukrajina nemôže vyhrať USA zinscenovaný zápas a domácimi fašistickými pohlavármi typu Jaceňuk podporovaný zápas pomocou zbraní, ale iba na základe rokovaní a mierových dohôd. Úplne ironicky vyznievajú ich názory na demokratizáciu pomerov na Ukrajine a jej začlenenie do EÚ. Je zarážajúce, že namiesto národných záujmov podporujú nelegálne vytvorenú vládu v Kyjeve, v ktorej nacionalisti otvorene vystupujú proti Židom a rovnako  i Rusom. Hriešne zatvárajú oči nad zverstvami páchanými na rusky hovoriacom obyvateľstve na východe Ukrajiny oligarchami platenými žoldniermi z Polska, Gruzínska, pobaltských republík ale i USA,  vraždiacich civilné obyvateľstvo, starcov, ženy a deti len preto, že si bránia svoje domovy a odmietajú žiť v spoločnom štáte s neonacistami a stúpencami Banderu. Podporujú prezidenta – oligarchu, ktorý podporuje Tymošenkovú, ktorá na nátlak USA bola prepustená z väzenia a svoj  skutočný naturel skrýva za svojou anjelsky sa tváriacou tváričkou. Väzenie z nej urobilo ešte väčšiu krvilačnú beštiu, túžiacu po moci a bohatstve za každú cenu. Jasným dôkazom je jej túžba osobne zastreliť prezidenta RF V. Putina a atómovou bombou zničiť osem miliónov rusky hovoriacich Ukrajincov z východu krajiny.

Páni poslanci obviňujú Rusko a Putina, že podporuje ruských „separatistov“ a vysiela na Ukrajinu ruských vojakov. Zatajujú, že bohatí ukrajinskí oligarchovia financujú vlastné súkromné armády a žoldnierov v bratovražednom boji. Nerešpektujú fakt, že práve vďaka mierovému programu navrhnutého prezidentom Putinom bolo schválené prímerie, ktoré sa postupne začína realizovať. V. Putin oplýva obrovskou až obdivuhodnou trpezlivosťou, keď napriek množstvu urážok a klamstiev na jeho osobu, tieto neopätuje a zdržuje sa akýchkoľvek urážok na adresu Ukrajinského vedenia a predstaviteľov iných štátov.

Podporou sankcií uvalených na Rusko v niekoľkých vlnách, ktoré tak vehementne páni poslanci obhajujú sa dopúšťajú obhajoby koristníckych a geopolitických záujmov USA, napomáhajú rastu chudoby nie len na Slovensku ale vo väčšine štátov EÚ. Politika sankcií je politikou nezodpovednou, priamo ohrozujúcou bezpečnosť, zdravie a životy ľudí v celej Európe.

Môže si každý myslieť o Rusku čo len sám chce. Jedno je však viac ako isté, že bez Ruska je nemožné zabezpečiť mier a bezpečnosť na Ukrajine a rovnako v celej Európe. Mier nemôže byť zaručený, keď budeme podnikať rôzne nepriateľské kroky v podobe hlúpych a nezmyselných sankcií proti Rusku, ktoré viac postihujú ľud Ukrajiny a členských štátov EÚ ako občanov Ruska proti ktorému sú namierené. To sa nedá charakterizovať inak ako zrada národných záujmov.

Páni poslanci a pravica ako celok, namiesto riešenia problémov v prospech našich občanov sa snažia o ich neustále udržiavanie v strese, vyvolávanie nepokojov podľa známeho porekadla „čím horšie, tým lepšie.“ Tak je to aj v prípade iniciatívy Kaníka, známeho svojou asociálnou reformou v sociálnej oblasti, ktorý iniciuje podpisy poslancov na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu za účelom odvolania premiéra R. Fica, ktorý vraj „škodí záujmom Slovenska a ohrozuje našu národnú bezpečnosť.“

Každý súdny človek vie, že je to obyčajná účelová lož a pravý opak je pravdou. Dnešný svet zásluhou militantnej politiky a geopolitických záujmov USA smeruje k mimoriadne nebezpečnej konfrontácii. Ukrajina je iba jedným z mnohých ohnísk napätia,  skrývajúci reálnu možnosť prerásť v celoeurópsky ba i celosvetový, nepredstaviteľne nebezpečný vojnový konflikt. Kto stojí na strane obhajoby sankcií, kto podporuje geopolitické záujmy USA, kto podporuje neofašistické chúťky kyjevských jastrabov, ohrozuje národné záujmy jednotlivých štátov EÚ. Nie sankcie a podpora bratovražedného boja, ale iba  mierové rokovania môžu priniesť riešenie ukrajinskej krízy a usporiadanie sveta založeného na vzájomnej úcte národov, solidarite a mieri.

Na tému ukrajinskej krízy sa v našich mienkotvorných prostriedkoch a politikmi nahovorilo už skutočne viac ako dosť. To podstatné, hoci je nevyvrátiteľné sa vo všeobecnosti zamlčuje. Spoločenskú krízu, prevrat, občiansku vojnu a vraždenie hlavne rusky hovoriacich občanov Ukrajiny zinscenovali v záujme svojich geopolitických záujmov USA. Do tejto špinavej „hry“ sa hlavne zásluhou niektorých lídrov nechala vtiahnuť aj EÚ neuvedomujúc si, že je to namierené aj proti nej. Občianskou vojnou a rôznymi ekonomickými sankciami nie je nikto viac postihnutí ako práve občania Ukrajiny a členských štátov EÚ. Tak o čo tu vlastne ide? Nikto nemôže pochybovať, že ide o jasný geopolitický záujem USA. Odrezať obchodné vzťahy a ekonomiku Ukrajiny od Ruska a získať ju na svoju stranu. Dostať sa  na samú hranicu Ruska, aby mohli ľahšie a za lacnejší peniaz rozoštvávať rusov, zvrhnúť tamojší režim a nastoliť aj v Rusku „demokraciu“ na svoj vlastný spôsob. To je ten hlavný, históriou vo svete mnohokrát potvrdený a ničím nevyvrátiteľný hlavný cieľ USA, stať sa jediným a nikým neohrozeným hegemónom sveta!

 

 

 

Tibor Grék

Pokoj v duši

02.04.2017

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský [...]

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250414x
Priemerná čítanosť článkov: 3913x

Autor blogu

Kategórie