Založ si blog

Prezidentove falošné sľuby

 

V relácii o 5 minút 12 Prezident SR Andrej Kiska vyhlásil, že na septembrovom samite NATO mu prezidenti a premiéri mnohých štátov kládli otázky, či Slovensko smeruje k Ruskej federácii. Zdôraznil, že je to nepríjemné, keď naši najbližší spojenci „mi začnú klásť otázky, čo sa to deje, ste skutočne súčasťou toho jadra EÚ? Ste skutočne súčasťou toho, kde ste alebo máte nejaké proruské smerovanie?

Je zaujímavé, že hneď nato sa nechal počuť aj Jaroslav Naď z inštitútu pre stredoeurópsku politiku (CEP), že pozícia našej zahraničnej politiky je ťažko čitateľná, keďže inak sa vyjadruje premiér Róbert Fico a inak prezident Andrej Kiska.

Faktom zostáva, že keď Kiska bez akéhokoľvek hlbšieho zamyslenia, iba na základe podpory stanovísk USA a kyjevských jastrabov verejne prehlási, že sankcie voči Rusku sú potrebné a premiér vyhlasuje na základe ich dopadov na ekonomiku Slovenska, ale i členských štátov EÚ a na životnú úroveň ľudí, že sankcie sú nezmyselné, tak je celkom prirodzené, že to nielen môže, ale dokonca musí vyvolávať nedobrý obraz. Treba si však vyjasniť, že z akých pohnútok pramenia vyjadrenia oboch našich čelných predstaviteľov. Pre pochopenie tohto základného faktu nie je potrebné mať vysokú školu, ani bohatú politickú prax a skúsenosti. Stačí obyčajný sedliacky rozum a pozorné sledovanie riešenia situácie na Ukrajine.

Takto uvažujúci človek musí pochopiť, že kým premiér R. Fico uprednostňuje naše národnoštátne záujmy, rast ekonomiky a životnej úrovne ľudí, tak prezident A. Kiska bezhlavo podporuje koristnícke a geopolitické záujmy USA. Vedome tým ako hlava štátu poškodzuje naše národnoštátne záujmy, ohrozuje ekonomiku a rast životnej úrovne nielen občanov Slovenska, ale takmer všetkých členských štátov EÚ.

Prezident Andrej Kiska od svojho nástupu do funkcie, žiaľ už nejedenkrát porušil svoje sľuby. Namiesto dialógu diktát a sankcie. Namiesto jednoznačného odsúdenia bratovražednej vojny, jej podpora a podpora fašistického správania lídrov Kyjeva. Namiesto aktívnej a účinnej diplomacie v súlade s našimi národnými záujmami, servilnosť a podpora koristníckych a geopolitických záujmov USA a silných západoeurópskych štátov.

Na takéto konanie nikto z politikov ani prezident Kiska nedostal od voličov mandát. Z toho jednoznačne musia vyplývať vážne obavy o ďalší osud, bezpečnosť, zdravie a životy občanov Slovenska a celej Európy.

Podporou sankcií voči Rusku Kiska porušil verejný prísľub „že chce byť prezidentom všetkých občanov Slovenskej republiky, bude im načúvať a bude sa správať a konať len v ich prospech a v prospech prosperity Slovenska, že chce šíriť dobré meno Slovenska vo svete a chce vyslať jasný signál, že Slovensko je suverénna, samostatná a kultúrna krajina v ktorej funguje právo a demokracia.

Andrej Kiska ako Prezident SR si musí uvedomiť, že už nie je „podnikateľom“ ale politikom, ktorý musí aj keby sa mu moc nechcelo počúvať hlas väčšiny národa. Národa, ktorý sa už naozaj nemá chuť ďalej iba nečinne prizerať ako Slovensko kvôli záujmom USA prichádza o vlastnú suverenitu, svojprávnosť a ako sú jeho obyvatelia, nezodpovednou a servilnou politikou vťahovaný do konfliktu, ktorý môže byť pre nás a napokon i pre celú Európu mimoriadne osudný.

 

Tibor Grék

Pokoj v duši

02.04.2017

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský [...]

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250017x
Priemerná čítanosť článkov: 3907x

Autor blogu

Kategórie