Založ si blog

Rusko nie je NATO

Od samého počiatku ukrajinskej krízy sú občania EÚ kŕmení západnou propagandou, že Vladimír Putin je agresor vojensky podporujúci „separatistov“ na juhovýchode Ukrajiny a sťahujúci ruské jednotky bližšie k hranici s Ukrajinou. V situácii, keď prebieha občianska vojna nie je to nič neobvyklé.

Mlčí sa, keď podobné kroky robí USA a jednotky NATO v podobe rôznych cvičení sťahujú do bezprostrednej blízkosti konfliktu. Nevadí ani to, že NATO rozhodlo v bývalých krajinách socialistického spoločenstva umiestniť vlastné jednotky napriek tomu, že nikto ich neohrozuje.  NATO však potrebuje Rusko provokovať aby ho vtiahlo, do vojnovej konfrontácie.

Vďaka mimoriadnej trpezlivosti a štátnickej múdrosti V. Putina sa tak doposiaľ nestalo a ani nestane. Rusko nie je NATO! Veľmi dobre si pamätá akú cenu boli nútení priniesť v boji proti a pri porážke fašizmu. Čomu všetkému museli čeliť v povojnovom a v období tzv. studenej vojny. Rusko celkom oprávnene, na základe historických skúseností nikdy nedopustí, aby sa NATO dostalo do bezprostrednej blízkosti k ich hranici. Vyplýva to o. i. aj z dohody, ktorú pred niekoľkými rokmi uzavrel Gorbačov s USA, že keď sa zjednotia nemecké štáty, NATO sa nepohne ani o kúsok k východným hraniciam.

Dohodu hrubým spôsobom USA porušili. Len čo sa rozpadol ZSSR, NATO sa míľovými krokmi začalo posúvať na východ. Rusko sa márne dožadovalo plnenia dohody. Odpoveď USA bola jednoznačná a veľavravná: „Niet žiadnej dohody, pretože tá bola uzatvorená so Sovietskym zväzom. Vy nie ste Sovietsky zväz. Vy ste Rusko, zmierte sa s tým.“ Takto USA chápe dohody uzatvárané s inými štátmi sveta. Preto v zmysle svojho strategického cieľa usilujú rozmiestniť vojenské základne do krajín bývalého socialistického spoločenstva a nútia ich napriek biede zvyšovať výdavky štátneho rozpočtu na zbrojenie.

Proti týmto snahám  sa okrem Poľska a pobaltských republík zdvihla vlna nespokojnosti, ktorá pred našou verejnosťou je dokonale utajovaná. Aj preto tak narýchlo pod tlakom USA velenie NATO rozhodlo aspoň o neplánovaných cvičeniach vojsk NATO v blízkosti Ruska, mysliac si , že ho vyprovokujú k protiakcii.

Aj naši pätolizači na ministerstve obrany a v úrade prezidenta, napriek obrovským problémom v školstve, zdravotníctve, výskume, vede, a v ďalších odvetviach, povolili neplánované cvičenie takmer 660 vojakov zo 14 členských štátov NATO, Švédska a Rakúska na našom území. Nacvičujú najťažší spôsob nasadenia taktického letectva v ozbrojených konfliktoch. Proti komu asi? A prečo práve my máme znášať to burácanie lietadiel, stresovanie obyvateľstva,  znečisťovanie ovzdušia a životného prostredia v záujme cudzích cieľov ?

Ako by toho nebolo dosť. O niekoľko dní sa Lešť stane opäť centrom ďalšieho, najrozsiahlejšieho cvičenia našich, českých, maďarských, poľských a amerických až 1300 vojakov, ktorí si vraj budú overovať pripravenosť jednotlivých členov aliancie na „kolektívnu obranu.“ Proti komu? Veď nás nikto neohrozuje, ak neberieme v úvahu americké vojnové štvanie na Ukrajine so silnou snahou vtiahnuť do vojny Rusko, EÚ, Čínu a štáty ktoré ohrozujú geopolitické záujmy a hegemóniu USA vo svete.

 Je trestuhodné, že naši vládni predstavitelia za peniaze daňových poplatníkov sa stávajú poslušnými vykonávateľmi vôle USA a západných štátov EÚ. To sa žiaľ v skutočnosti naozaj nedá nazvať inak ako zrada našich národných záujmov a ohrozenie európskeho a svetového mieru!

 

Tibor Grék

Pokoj v duši

02.04.2017

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský [...]

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250267x
Priemerná čítanosť článkov: 3910x

Autor blogu

Kategórie