Založ si blog

Darebácky systém. ..

 

Čím viac sa blíži 17. november, tým viac v našich masovokomunikačných prostriedkoch sme nútení pri každej možnej príležitosti počúvať o zločinoch a zverstvách páchaných na ľuďoch v predchádzajúcom režime. Politici, ak sa môžu vôbec tak nazvať, sa predbehujú tu a tam navrhovať novelizácie, alebo úplne nové zákony na odškodnenie „nevinných a týraných“ ľudí, stavať pomníky a osadzovať rôzne pamätné tabule odcudzujúce predchádzajúci režim. Nevadí im, že takmer na dennom poriadku sme svedkami porušovania zákonov, rozkrádania, organizovaných zločinov, lúpežných prepadnutí a vrážd.

Bola to zrejme zhoda okolností, že pred štyrmi rokmi práve v týchto novembrových dňoch, keď médiá boli tiež plné „zločinov komunizmu,“ sa odohrala jedna z mimoriadne nechutných tragédií a zločinov tohto systému, vražda jedného z významných osobností právnickej verejnosti, bývalého poslanca Federálneho zhromaždenia za VPN a posledného predsedu Ústavného súdu ČSFR, advokáta Ernesta Valka. Vtedy právnici hovorili o strašnej tragédii a politici o ťažkej rane demokracii.

Je skutočnou tragédiou, keď takým spôsobom vyhasne život človeka. Vražda, hoci od nej uplynuli už celé štyri roky, dodnes nie je vyšetrená. Verejnosť nepozná motív a ani vinníka. Nik z nás nepochybuje, že sa jedná o zločin, akých v tomto „demokratickom“ systéme je uskutočnených ďaleko viac. O nich, ako o zločinoch tohto systému sa nehovorí, alebo sa nesmie hovoriť.

Pripadá mi úplne smiešne, keď prevažná väčšina politikov tak rado a často zdôrazňuje nutnosť rešpektovať právo, ktoré vraj vyjadruje „pravdu a spravodlivosť“! Za absurdné považujem vyjadrovanie sudcov, ktorí v prípade, že im vláda odmieta valorizovať platy, tak vehementne protestujú, vyhrážajú sa žalobami na ústavný súd a pod.

Nie som tak naivný, aby som si myslel, že pravda v dnešnej spoločnosti je len jedna, navyše nemenná a že spravodlivosť vždy zvíťazí. To sa stáva iba v rozprávkach. V skutočnom a obzvlášť v súčasnom živote rozhodne nie! Potvrdzujú to aj slová Jána Chryzostoma Korca: „Médiá, tlačené a najmä elektronické, a z nich najmä niektoré televízie, môžu byť nielen požehnaním pre život a kultúru, ale môžu šíriť aj nevyliečiteľné choroby ducha…Niektoré masmédiá pritom tak sugestívne vnucujú ľuďom pravdy s nepravdami a lžami, že ubíjajú v ľuďoch akýkoľvek prejav slobody a ovládajú ich. Manipulujú informáciami a tzv. verejnou mienkou, ktorú znetvorujú anketami aj zákerným kladením otázok, zamlčiavaním vážnych okolností pri udalostiach a riešení problémov.“

Na televíznej obrazovke, občas sledujem reláciu „Súdna sieň.“ Človek sa nestačí čudovať čo všetko sú schopní právnici obhajovať. Je poľutovania hodné sledovať ako obhajujú tých, čo dokázali spáchať rôzne trestné činy, dokonca i zákerne vraždiť.

Čo iba trochu súdny človek si nutne musí položiť otázku: Ako dokáže právnik zistiť, že klient ktorého obhajuje, jemu a súdu hovorí pravdu? Pritom väčšina právnikov tvrdí, že pravda je vždy na strane toho, kto je chytrejší. Nuž pekná to logika! To znamená, že ak právnik dokáže klienta „vysekať“ napríklad z vraždy, tak platí, že „vrah“ je nevinný a môže sa voľne a beztrestne pohybovať medzi nami nevinnými.

Položme si ďalšiu otázku: Čo spraví právnik, ktorý obhajuje klienta, napr. vraha a v priebehu procesu pod ťarchou dôkazov zistí, že jeho klient je skutočne vrah? Odpoveď právnika, žiaľ i takého rangu akým bol pán Ernest Valko, by znela, že pre advokáta nie je nikto vrah, alebo zločinec. Je to iba klient, ktorý ho platí a je teda jeho živiteľ!!!

Čo k tomu dodať. Aká to zvrátenosť hodnôt! Pri takomto tvrdení a poznaní postupu právnikov za ostatných 25 rokov sa už vôbec nečudujem, že mnohí brutálni vrahovia, vydierači, podvodníci, zločinci, proste háveď najhrubšieho zrna, vrátane vraha pána Valku, sa stále pohybujú na slobode. Naopak, pravda, skromnosť, poctivosť, pracovitosť, čestnosť a podobné vlastnosti človeka sú v dnešnej spoločnosti príťažou a určitej časti zbohatlíkov na smiech.

Zločinci, majúci finančné prostriedky a teda i spôsob, ako si nájsť „šikovných“ právnikov, ktorým je jedno či ich klienti sú hrdlorezi alebo nie! Takýto advokáti si veselo užívajú blahobyt získaný z peňazí, ktoré žiaľ sú občas poznačené i krvou nevinných a nič netušiacich ľudí.

Zdá sa mi úplne absurdné a zvrátené, že tí, ktorí tak vehementne obhajovali potrebu „demokratického“ systému sa teraz onanujú na zločinoch predchádzajúceho režimu, vtĺkajú do hláv, hlavne mladých ľudí polopravdy, klamstvá a lži a zločiny nimi zavedeného systému prehliadajú, alebo vedome zamlčujú.

Z ich vyjadrení je mi s prepáčením na zvracanie. Veď takto sa tvária a hovoria to právnici a politici, z ktorých mnohí už celé štvrťstoročie  sú zainteresovaní na mimoriadne veľkom biznise, ktorého nitky vedú až k podsvetiu a k rôznym kriminálnym živlom. To oni sa zaslúžili o vybudovanie takejto „demokracie“, ktorá ako sa ukazuje je obyčajnou žumpou.

Áno denne sa presviedčame na mnohých skutočnostiach, medzinárodnú situáciu nevynímajúc, že žijeme skutočne v jednej veľkej, hlbokej a smradľavej žumpe, ktorá je zdrojom toho najhoršieho čo tento svet za ostatných 25 rokov videl a prežíva. Miliardové úniky, vraždy, lúpežné prepadnutia, vydieranie, úplatkárstvo, tunelovanie, rozkrádanie, prostitúcia, narkománia, bezdomovstvo, nezamestnanosť, dokonca uprednostňovanie záujmov cudzích štátov pred našimi národnoštátnymi záujmami a podobné neduhy – akože „vymoženosti slobody a demokracie“ dovezenej zo Západu a hlavne od nášho „najvernejšieho priateľa“ USA. Zarážajúce, neodpustiteľné a trestuhodné je, že do čela takýchto zapredancov sa bez hanby postavil i náš „dobrý anjel,“ „nezávislý“ prezident „všetkých občanov“ milionár Andrej Kiska.

To je skutočný obraz dnešného Slovenska, ktorí nám pripravili všetci politici od roku 1989. Je pritom jedno k akému politickému zoskupeniu sa hlásia. Všetci majú na tom špinavom, skorumpovanom, darebáckom a zločineckom systéme, svoj nezmazateľný podiel.

Škoda, že to čo v novembri 1989 a už 25 rokov po ňom uvarili a ďalej sa snažia variť, nemôžu zjesť iba sami, ale musíme to jesť hlavne my radoví občania.

Žiaľ, že už celé štvrťstoročie sa nečinne iba prizeráme, ako nám ponovembroví mocipáni vytvárajú systém, v ktorom menšina zbohatlíkov uplatňuje totalitu, robí nátlak, ponižuje a ožobračuje väčšinu občanov. Darebácky systém, ktorý vysiľuje, ohlupuje a manipuluje!!!

 

Tibor Grék

Pokoj v duši

02.04.2017

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský [...]

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250390x
Priemerná čítanosť článkov: 3912x

Autor blogu

Kategórie