Založ si blog

Homo sapiens – človek rozumný

 

Dlho som uvažoval či reagovať na názor človeka uverejneného pod prezývkou „kacktusssik“, ktorý má iba čierno biele videnie sveta. Napokon som nadobudol presvedčenie, že reagovať treba, nie kvôli nemu, ale čitateľskej verejnosti, ktorá má právo poznať i ďalšie skutočnosti.

Z viacerých vašich reakcií „kacktusssik“, ktoré som si mohol prečítať, som (a určite nie sám) nadobudol dojem, že napriek jednoznačnej obhajobe kapitalistického systému, chýba vám vlastný úsudok. S vami sa jednoducho nedá diskutovať! Vidíte iba svoju pravdu, ktorú vám niekto našepkáva, alebo vtĺka do hlavy a vy sa ju snažíte šíriť vo svojich reakciách na názory niektorých pisateľov blogov. Reálny život vám uniká a zrejme ho ani nemáte záujem spoznať. Napriek tomu, ani nie tak pre vás, ako pre verejnosť, ktorá dokáže rozmýšľať a hodnotiť skutočnosti, sa pokúsim uviesť aspoň niekoľko faktov.

Vo vašej reakcii na môj príspevok sa odvolávate na slová predsedu Správnej rady ÚPN prednesené pri odhaľovaní pamätnej tabule. Podľa mňa, mal spomenúť aj odvrátenú tvár z tých rokov. Štvavú kampaň „Slobodnej Európy“ a ďalších, akože „slobodných vysielacích staníc“ chrliacich klamstvá a lži o živote v ZSSR a krajinách socialistického spoločenstva. V nich vysielali mnohí, ktorí emigrovali, lebo doma v ČSR by boli súdení za rôzne závažné trestné činy. Po úteku na Západ, radšej robili hlásne trúby západných mocností a za judášsky groš klamali a podvádzali bývalých spoluobčanov. Aké to obrovské hrdinstvo, skutočne hodné prinajmenšom mimoriadneho obdivu a uznania! 

Vám celkom určite, nič nehovorí „Dullesova doktrína“, alebo „Harvasdský projekt“ a jeho pokračovanie „Houstonským projektom“, ktorý o. i. vysvetľuje tiež vyvolanie krízovej situácie na Ukrajine. Nič vám nehovorí ani operácia CIA „Splinter Factor“, ktorú vo svojej knihe „Výbušnina“ neopísali žiadni komunisti, ale britský novinár Steward Steven. Kniha vypráva o priamom podiele americkej CIA na procesoch v päťdesiatych rokoch v Maďarsku, Poľsku, Bulharsku a v Československu. Odhaľuje prečo práve Československo bolo najkrutejšie postihnuté v záujme globálnej stratégie americkej politiky. Každého, kto len trochu má záujem poznať nevyvrátiteľné skutočnosti o období tzv. Studenej vojny, vrele odporúčam prečítať. Ubezpečujem, že je to mimoriadne zaujímavé, pútavé a fakty prinášajúce čítanie.

Vy určite neviete, že v roku 1948 bola v Paríži ustanovená Rada slobodného Československa. Za podpory Západných mocností boli vytvárané bojové skupiny a vysielané na naše územie, aby vykonávali výzvednú činnosť, sabotáže i ozbrojené akcie. Kongres USA schválil 100 mil. dolárov na propagandu, budovanie ilegálnych buniek, spravodajstvo, diverziu a iné formy útokov. V rokoch 1945 až 1954 bolo zavraždených 113 príslušníkov ZNB. V rokoch 1945 až 1989, teroristami a agentmi západných rozviedok bolo zavraždených vyše 400 funkcionárov a pracovníkov NV, funkcionárov KSČ, zakladateľov JRD a ďalších čestných občanov zanietených prácou pre blaho spoločnosti. Takýchto a podobných príkladov je skutočne veľa! Taká je realita! To podľa vás a ÚPN neboli zločiny! Ja a každý súdny človek potvrdí, že boli! O nich sa však v záujme obhajoby kapitalistického systému nesmie hovoriť a keď, tak iba ako o hrdinských činoch v boji proti komunistickej totalite.

Vám je to však zrejme zbytočné hovoriť. Vy ste presvedčený, že spomínané vraždy boli vlastne hrdinskými činmi a všetci ktorí ich vykonali by mali byť vyznamenaní ako bratia Mašínoví v susednom Česku. Nie! Nechcem vám zobrať váš názor. Majte ho i naďalej. Počúvajte a verte ÚPN a ďalším pätolizačom USA a podporovateľom tohto „najdemokratickejšieho“ a „najspravodlivejšieho“ kapitalistického systému, o ktorom o. i. sa vyjadril nie komunista, ale americký profesor Robert W. McChesney nasledovne: „V mnohých ohľadoch žijeme dnes v spoločnosti, ktorá je len formálne demokratická, keďže väčšina verejnosti má dnes minimálne právo vyjadrovať sa o verejných veciach… V našej spoločnosti korporácie a bohatí sa tešia moci, ktorá je rovnako ohromná ako bola moc kráľov a šľachty v časoch feudálnych.“ Nepripomína vám to niečo?

Pokiaľ by ste sa predsa len odvážili pozrieť pravde do očí a prejavili záujem spoznať pravdu a rozšíriť si obzor vedomostí i o výhodách ponovembrového vývoja a skutočných „zločinoch komunizmu“, odporúčam vám prečítať tiež faktami nabitú  publikáciu od Karola Ondriáša „Socializmus verzus kapitalizmus – po 20 rokoch“. Knihu vydal Eko-konzult, Bratislava v roku 2009.

Viac vám už skutočne nedokážem pomôcť! Pokiaľ nebudete prístupný faktom a svet budete vnímať iba čierno bielymi farbami nemám nič proti tomu, prosím vás však, prestaňte aspoň otravovať ľudí svojou nevedomosťou, zaujatosťou, vašimi invektívami a táraninami. Je to nedôstojné človeka Homo sapiens!

 

Tibor Grék

Pokoj v duši

02.04.2017

Diskusná relácia RTVS (SRo) „Sobotné dialógy,“ moderovaná redaktorom Branislavom Dobšinským, už po niekoľkýkrát, a nie len mňa, vyviedla z rovnováhy. Sobotné dialógy vysielané hlavne v posledné soboty v mesiaci (25.februára a 25. marca) ma donútili, aj takouto formou reagovať na niektoré výroky, ktorými vedome, účelovo a opakovane redaktor Dobšinský [...]

Jeden z výdobytkov novembra

24.02.2017

Všetci čo si ešte pamätáme toľko očierňované obdobie socializmu a čo sa aspoň trochu zaujímajú o dianie okolo seba, vedia, že poľnohospodárska výroba založená na Jednotných roľníckych družstvách a Štátnych majetkoch, síce nie úplne bez chýb, ale predsa len zabezpečovala v obciach zamestnanosť a predovšetkým, dostatok kvalitnej, zdraviu neškodnej [...]

Bohatstvo a kariéra im zatienili rozum

12.12.2016

Je všeobecne známe, že nedávno zosnulý Fidel Castro bol niečím viac ako len slávnym kubánskym revolucionárom. Bol celkom oprávnene medzinárodne uznávanou autoritou, čo pri jeho úmrtí otvorene vyjadrili viacerí čelní predstavitelia štátov sveta. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, v kondolencii o. i. uviedol: „So smrťou Fidela Castra svet stratil človeka, [...]

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 250002x
Priemerná čítanosť článkov: 3906x

Autor blogu

Kategórie